Directorul general al OMS este „șocat” de bombardarea intrării spitalului Al-Shifa și solicită încetarea focului

03 Noi 2023
Directorul general al OMS este „șocat” de bombardarea intrării spitalului Al-Shifa și solicită încetarea focului

În urma bombardamentului de vineri la intrarea în principalul spital din Gaza, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a condamnat atacul, scrie Le Monde

„Suntem profund șocați de rapoartele privind atacurile asupra ambulanțelor care evacuează pacienții din apropierea Spitalului Al-Shifa din Gaza, care au dus la decese, răni și distrugeri."

„Repetăm: pacienții, personalul medical, unitățile și ambulanțele trebuie protejate în orice moment. Întotdeauna”, a scris el, în timp ce a cerut o încetare imediată a focului.

Guvernul Hamas au anunțat „zeci de morți și răniți” în fața intrării în spitalul Al-Shifa

Guvernul Hamas a anunțat vineri că un bombardament israelian la intrarea în principalul spital din Gaza a provocat vineri „zeci de morți și răniți”, a relatat agenția palestiniană de presă WAFA.

Potrivit șefului serviciului de presă al guvernului Hamas, lovitura a vizat „un convoi de ambulanță care se pregătea să transporte răniți de la spitalul Al-Shifa” către granița cu Egiptul. „Acest masacru a făcut zeci de morți și răniți ”, a spus el.

Într-un videoclip AFP-TV putem vedea mai multe cadavre și persoane rănite lângă o ambulanță avariată. Aceste imagini arată și civili purtând răniți însângerați. Alții stau întinși la pământ, vizibil aruncați de explozia exploziei împotriva mașinilor parcate pe marginea drumului.

Potrivit Semilunii Roșii Palestiniene, pe X (fostul Twitter), una dintre ambulanțele sale făcea parte din acest convoi. „Colegii noștri au fost salvați printr-un miracol ”, scrie organizația.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră