De ce îşi lasă teroriştii acte de identitate la locul faptei. Opinia unui expert

22 Dec 2016 | scris de Istvan Deak
De ce îşi lasă teroriştii acte de identitate la locul faptei. Opinia unui expert


Imediat după aflarea veştii că în camionul intrat în mulţimea de la târg s-a găsit un document de identitate au pornit speculaţiile şi valuri de bancuri pe reţelele de socializare. Oamenii par a nu înţelege de ce un terorist şi-ar lăsa la locul faptei documentul de identitate, pentru a fi uşor identificat.

Un expert german în lupta antiteroristă apreciază, pentru revista Focus, că teroriştii îşi lasă în mod intenţionat documente de identificare facilă la locul faptei, ca un fel de semnătură şi revendicare a acţiunii comise.

Teroriştii sunt narcisişti, vor să moară ca martiri, este de părere expertul consultat de jurnaliştii germani. El a postat această opinie şi pe contul său de Twitter.

 

De asemenea, teroriştii doresc să instaureze teama, frica de islam, în rândul populaţiilor creştine, susţine expertul pentru Focus.

El respinge ideea că documentul găsit în camion ar fi fost furat, de fapt, de la tunisian şi lăsat intenţionat acolo, pentru a se crea o pistă falsă şi a se câştiga timp, astfel încât autorul atacului să fie de negăsit.

Potrivit expertului Ahmad Mansour, această intenţie vădită de identificare facilă a autorului este precum o carte de vizită pentru terorişti.

Reamintim că autorităţile germane au identificat un nou suspect în legătură cu atentatele de la Berlin şi oferă recompensă celor care pot da indicii despre acesta.

Să fie această pistă cea bună? Poliţia germană, care a lansat o adevărată vânătoare, de marţi, pentru găsirea autorului atacului de la Târgul de Crăciun soldat cu 12 morţi, caută acum un tunisian de 24 de ani.

A fost emis un mandat european de urmărire generală pe numele de Anis Amri, potrivit Parchetului antiterorist german.

ShowImage.ashx

Imaginea camionului ucigaş şi avizul de urmărire generală. Imagini preluate de la Focus

 

Atacul cu camion a fost revendicat de ISIS. Anis Amri, care a folosit de-a lungul timpului şapte nume diferite, variante ale numelui său, trei naţionalităţi diferite, are 24 de ani, 1,78 metri şi circa 75 de kilograme. „Ar putea fi periculos şi înarmat”, se arată în comunicatul poliţiei, care precizează că se oferă o recompensă de 100.000 de euro pentru prinderea lui.

Suspectul ar fi fost identificat după un document de identitate găsit în camionul ucigaş. Este vorba despre un document remis unui imigrant a cărui solicitare de azil a fost respinsă, fără ca acesta să poată fi expulzat.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră