„Dacă Trump nu ar fi candidat nu sunt sigur că aș candida” în 2024, recunoaște Biden

06 Dec 2023
„Dacă Trump nu ar fi candidat nu sunt sigur că aș candida” în 2024, recunoaște Biden

Președintele american a făcut această afirmație marți în timpul unei întâlniri cu donatorii democrați la Boston, scrie Le Figaro.

„Dacă Trump nu ar fi candidat, nu sunt sigur că aș candida”, a declarat marți, 5 decembrie, președintele american Joe Biden, care va căuta un al doilea mandat la alegerile prezidențiale din 2024. „Dar nu-l putem lăsa să câștige” a adăugat democratul în vârstă de 81 de ani în timpul unei întâlniri cu donatorii democrați în apropiere de Boston, despre fostul președinte, în prezent marele favorit la primarul republican.

Joe Biden, a cărui campanie se luptă să demareze, a spus de mult timp că este cel mai bine plasat pentru a-l învinge din nou pe Donald Trump. Democratul, a cărui vârstă îi îngrijorează pe alegători și care se luptă să-și vândă palmaresul economic, repetă în mod regulat că democrația însăși este în joc în această nouă confruntare anunțată cu fostul om de afaceri. 

În ciuda nepopularității sale și cu excepția oricăror surprize majore sau probleme grave de sănătate care îl obligă să se retragă, președintele american are aproape garantia că va câștiga nominalizarea partidului său pentru alegerile din noiembrie 2024.

Alte stiri din Externe

Ultima oră