Cum a supraviețuit un bărbat în mașina blocată într-un munte de zăpadă timp de 2 luni

08 Feb 2020
Cum a supraviețuit un bărbat în mașina blocată într-un munte de zăpadă timp de 2 luni

Un suedez care a petrecut două luni în interiorul mașinii sale, în timp ce temperaturile de afară au scăzut la -30C este „treaz și capabil să comunice”, potrivit spitalului care îl tratează, unde medicii uluiți cred că a fost ținut în viață de „efectul de iglu” al vehiculului său. Bărbatul, despre care se presupune că este Peter Skyllberg, în vârstă de 44 de ani, care a fost găsit în apropiere de orașul de nord-est Umeå de trecători, a declarat poliției că se afla în mașină din 19 decembrie fără mâncare, supraviețuind doar mâncând zăpadă și rămânând în hainele sale calde și într-un sac de dormit, anunță The Guardian.

Dr. Ulf Segerberg, ofițerul medical șef la Spitalul Universitar din Noorland, a spus că nu a văzut niciodată un caz ca acesta. Bărbatul fusese probabil ținut în viață, a spus el, de proprietățile naturale de încălzire ale mașinii sale înzăpezite, care ar fi acționat ca „echivalentul unui iglu”.

„Acest om, evident, avea haine bune; a avut un sac de dormit și a fost într-o mașină care a îngropată de zăpadă”, a spus Segerberg. „Igluurile au de obicei o temperatură cu câteva grade sub 0C și dacă ai haine bune ai supraviețui la acele temperaturi și ai putea să-ți păstrezi temperatura corpului. Evident că a reușit să-și păstreze temperatura corpului.”

Cele două luni petrecute captiv în muntele de zăpadă au fost la „limita superioară” a ceea ce o persoană ar putea supraviețui fără mâncare, a adăugat Segerberg.

Skyllberg a fost găsit slăbit și foarte traumatizat de experiență de câțiva motocicliști care credeau că au găsit o mașină prăbușită. Ei au săpat prin aproximativ un metru de zăpadă pentru a vedea șoferul ei întins pe bancheta din spate în sac de dormit, potrivit lui Ebbe Nyberg, un ofițer de poliție locală.

„Au fost uimiți de ceea ce au găsit: un bărbat în jur de 40 de ani strâns înăuntru într-un sac de dormit, înfometat și abia capabil să se miște sau să vorbească”, a spus Nyberg, care lucrează în județul Vaesterbotten. Un salvator a declarat pentru ziarul local Västerbottens-Kuriren: „Este pur și simplu incredibil că trăiește având în vedere că nu avea mâncare, dar și pentru că a fost foarte frig de ceva vreme după Crăciun”.

Poliția a spus că temperaturile în jurul orașului Umeå au scăzut la -30C. Un medic, Stefan Branth, a spus că Skyllberg ar fi supraviețuit intrând în modul de hibernare. "Un pic ca un urs care hibernează. Oamenii pot face asta. Probabil că avea o temperatură a corpului de aproximativ 31C la care corpul s-a adaptat. Din cauza temperaturii scăzute, nu s-a consumat prea multă energie."

Dar Segerberg a spus că este „sceptic” față de această sugestie. "Nu putem scădea foarte mult temperatura corpului. Puțin putem, dar dacă scădem temperatura corpului mai mult decât puțin, ne pierdem cunoștința și intrăm în comă", a spus el, avertizând că nu este zona lui. de expertiză.

Skyllberg este tratat într-o secție obișnuită a Spitalului Universitar, unde Segerberg a spus că „se simte bine”. Nu era clar cum ajunsese să rămână blocat în zona pustie.

Segerberg a spus că, chiar și într-o parte a lumii în care temperaturile sub zero și zăpada abundentă sunt norma, acest caz a fost neobișnuit. „Au fost cazuri de oameni prinși în munți și, dacă pot săpa singuri în zăpadă, pot supraviețui și pot fi găsiți. Dar trebuie să fie ceva special în acest caz”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră