Cu șase săptămâni înainte la alegeri, Kamala Harris nu a egalat scorul lui Joe Biden

28 Sep 2024
Cu șase săptămâni înainte la alegeri, Kamala Harris nu a egalat scorul lui Joe Biden

De când Kamala Harris l-a înlocuit pe Joe Biden drept candidat la președinție al democraților, donatiile democraților au crescut substanțial. Ceea ce părea o cursă pierdută împotriva lui Donald Trump s-a transformat într-o luptă care o vede pe Harris adesea în fruntea sondajelor naționale. Această inversare a impulsului a inspirat comparații dintre campania lui Harris cu cea galvanizată de Barack Obama, având în vedere mitingurile ei pline, entuziasmul vertiginos al democraților și, desigur, natura istorică a candidaturii ei, scrie WashingtonPost

Dar o privire atentă asupra datelor disponibile indică puternic că coaliția lui Harris arată foarte diferită de cea a lui Obama și încă se luptă să se potrivească cu contururile coaliției lui Biden din 2020.

Acest model este clar atunci când descompune scorul lui Harris în funcție de criteriile demografice cheie și se compara sprijinul ei cu cel al democraților anteriori. Pentru a face acest lucru, s-au folosit datele Catalist pentru alegerile prezidențiale din 2012-2020 și datele New York Times-Siena College despre alegătorii probabili pentru acest ciclu. O notă de avertizare: nu știm în acest moment cine va vota exact în luna noiembrie. Prezența la vot va diferi cu siguranță în anumite privințe față de acum patru ani. Dar utilizarea datelor actuale despre alegătorii probabili este cea mai bună modalitate de a vedea cum evoluează Harris și cum diferă față de 2020 și coalițiile democrate anterioare.

Absolvenți de facultate albi: Biden a avut un scor puternic printre absolvenții de facultate albi până cu puțin timp înainte de a renunța. În sondajul June Times-Siena , Biden a avut un avans de șapte puncte față de Trump printre acești alegători. În noul lor sondaj din septembrie, avansul lui Harris a crescut la 25 de puncte. Acesta este cu 16 puncte mai bun decât avansul de nouă puncte al lui Biden în rândul alegătorilor de colegiu alb la alegerile din 2020. Dacă acest tipar s-ar menține până la alegerile din noiembrie, ar fi o continuare a tendințelor din coaliția democrată din 2012: Obama i-a pierdut efectiv pe acești alegători cu opt puncte în 2012, iar Hillary Clinton a susținut tendinta cu un punct în 2016. Harris pare să beneficieze dintr-o continuare a acelei tendinţe.

Alegătorii albi din clasa muncitoare: În sondajul June Times-Siena, Biden pierdea alegătorii albi din clasa muncitoare cu 32 de puncte; în noul sondaj din septembrie, Harris pierde acest grup cu puțin mai mult, cu 36 de puncte, mai rău decât pierderea de 26 de puncte a lui Biden în rândul acești alegători în 2020. Deși alte sondaje o arată pe Harris oarecum mai bine decât indică sondajul Times-Siena în rândul acestei populații, modelul general sugerează că coaliția Harris are mai puțin sprijinul clasei muncitoare albe decât Biden, reînnoind derapajul general democrat în rândul acestor alegători în ultimii ani. Datele Times-Siena indică, de asemenea, că Harris include mai puțin sprijin pentru clasa muncitoare non-albă decât avea Biden în 2020.

Alegătorii negri: În sondajul June Times-Siena, Biden a avut alegătorii negri cu doar 39 de puncte față de Trump. Dar, în primul sondaj Times-Siena, după ce Biden a renunțat și Harris a fost nominalizata, marja ei a crescut la 53 de puncte, iar în ultimul sondaj din septembrie, marja pentru Harris în rândul oamenilor de culoare a fost de 64 de puncte. Este un mare progres. Cu toate acestea, marja lui Biden în 2020 printre acești alegători a fost de 81 de puncte. Cu șase săptămâni până la alegeri, Harris va trebui să muncească din greu pentru a egala avansul de 86 de puncte a lui Clinton în fața lui Trump printre alegătorii de culoare în 2016 sau marja de 93 de puncte a lui Obama în 2012.

Alegătorii hispanici: alegătorii latino-americani, pe de altă parte, nu par să se fi îmbunătățit prea mult pentru democrați de când Harris a intrat în cursă. În sondajul June Times-Siena, Biden a fost înaintea lui Trump cu 14 puncte în rândul hispanicilor, ceea ce este de fapt puțin mai mult decât avantajul lui Harris în rândul acești alegători (12 puncte) în septembrie. Acest nivel de sprijin pentru Harris este cu 11 puncte mai mic decât marja hispanicilor de 23 de puncte a lui Biden în 2020, care, la rândul său, a fost cu 16 puncte mai mică decât cea a lui Clinton în 2016.

Alegători tineri: Biden a arătat o slăbiciune persistentă în rândul alegătorilor tineri (între 18 și 29 de ani) înainte de a renunța. Marja democrată dintre acești alegători a fost în medie de aproximativ nouă puncte în sondajele Times-Siena înainte de abandon, care sa îmbunătățit la o medie de 17 puncte de când Harris a intrat în cursă. Cu toate acestea, avansul de 17 puncte este încă semnificativ mai mic decât l-au obținut democrații în rândul acestor alegători în ultimele trei alegeri prezidențiale, când avantajul lor a fost de 23 de puncte în 2012, 22 de puncte în 2016 și 23 de puncte în 2020.

Seniori: Înainte ca Biden să părăsească cursa, s-a bucurat de o marjă mică de trei puncte în rândul alegătorilor de 65 de ani și peste. De când Harris a intrat în cursă, totuși, performanța democrată în rândul alegătorilor seniori s-a deteriorat. Sondajul din septembrie îl arată pe Harris cu șapte puncte în urmă în acest grup. Acest lucru ar fi în concordanță cu performanța democrată recentă: Obama i-a pierdut pe acești alegători cu șase puncte în 2012, iar Clinton i-a pierdut cu opt puncte în 2016.

Femei, bărbați și diferența de gen: democrații din ultimul timp tind să se descurce mult mai bine în rândul femeilor decât în ​​rândul bărbaților. Aceste alegeri nu fac excepție. Înainte de a renunța Biden, el se descurca cu 17 puncte mai bine în rândul femeilor decât în ​​rândul bărbaților (plus 5 în rândul femeilor, minus 12 în rândul bărbaților, comparativ cu Trump în sondajul June Times-Siena). De atunci, decalajul de gen s-a extins substanțial. În sondajul din septembrie, diferența a fost de 26 de puncte - un avantaj de 12 puncte pentru Harris în rândul femeilor și un deficit de 14 puncte în rândul bărbaților.

Dacă scorul lui Harris în rândul femeilor este acum similar cu cel al lui Biden în 2020 (13 puncte), punctajul ei în rândul bărbaților este semnificativ mai prost decât cel al lui Biden în 2020 (minus șase puncte în rândul alegătorilor bărbați). Alte date consideră scorul scazut al lui Harris în rândul bărbaților ca fiind mai puțin dramatic decât sondajul Times-Siena, dar sunt încă în concordanță cu o deteriorare a sprijinului bărbaților față de Biden în 2020. Prin urmare, se pare că extinderea decalajului de gen față de 2020 ar putea să nu fie favorabilă pentru coaliția Harris, deoarece se bazează în principal pe o scădere a sprijinului bărbaților, mai degrabă decât pe o creștere a sprijinului general feminin. Acesta din urmă este în ciuda creșterii abrupte a liberalismului în rândul celor mai tinere femei alegători.

În timp ce Harris și-a îmbunătățit marjele lui Biden în rândul anumitor categorii demografice, datele sugerează că ea nu reproduce încă scorul coaliției care a câștigat Casa Albă pentru Democrați în 2020. S-ar putea să-și îmbunătățească apariția în rândul unor grupuri până în ziua alegerilor - Alegătorii negri și cei tineri sunt două posibilități— dar, deocamdată, ea are performanțe slabe modelelor istorice ale partidului său cu alegătorii non-albi și din clasa muncitoare și mai tineri.

Alte stiri din Externe

Ultima oră