Crucea Roșie a refuzat să dea medicamente ostaticilor din Gaza, le-a spus Netanyahu familiilor

26 Dec 2023
Crucea Roșie a refuzat să dea medicamente ostaticilor din Gaza, le-a spus Netanyahu familiilor

„Nu precupețim niciun efort, atât la vedere, cât și ascunse, pentru a aduce toți ostaticii acasă”, a spus Netanyahu familiilor ostaticilor în plenul parlamentului Knesset, scrie Jerusalem Post.

Un reprezentant al Comitetului Internațional al Crucii Roșii a refuzat să aducă o cutie cu medicamente care salvează vieți israelienilor luați ostatici în Gaza, a susținut prim-ministrul Benjamin Netanyahu într-o adresă de luni în plenul Knesset.

"M-am întâlnit cu Crucea Roșie; le-am înmânat o cutie cu medicamente pentru unii dintre ostaticii arătați aici. Unii dintre ei chiar au nevoie de ele... I-am spus unui reprezentant să ducă această cutie la Rafah; ea a spus nu. A fost o conversație dificilă”, a spus el la o sesiune specială a Knesset la care au participat familiile de ostatici , care au fost auziți strigând „Acum!” la prim-ministru. Acesta a explicat ca întoarcerea tuturor ostaticilor va lua timp.

„Nu precupețim niciun efort, atât la vedere, cât și ascunse, pentru a aduce toți ostaticii acasă”, a spus Netanyahu.

Netanyahu: Luptătorii IDF din Gaza mi-au spus să continui

Premierul Benjamin Netanyahu a vizitat luni Fâșia Gaza, le-a spus el colegilor membri ai Likudului într-o întâlnire a fracțiunii la Knesset.

„Tocmai m-am întors din Gaza; am întâlnit o divizie de rezerviști pe teren”, a spus el. „Toți mi-au cerut un singur lucru: nu trebuie să ne oprim; trebuie să continuăm până la sfârșit”, a spus el, referindu-se la războiul IDF împotriva Hamas în Gaza .

„Ziarele și studiourile de televiziune au spus că ne oprim; au mai spus că ne vom opri după primul acord cu ostatici – și am continuat”, a continuat Netanyahu. „Nu ne oprim; continuăm să luptăm și vom adânci luptele în zilele următoare; aceasta va fi o bătălie lungă și nu este aproape să se încheie”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră