Criza drogurilor a scăpat de sub control în New York: locuitorii sunt îndemnați să aibă un antidot - naxolona- asupra lor în orice moment

28 Sep 2023
Criza drogurilor a scăpat de sub control în New York: locuitorii sunt îndemnați să aibă un antidot - naxolona- asupra lor în orice moment

În toată SUA, statele se luptă cu supradozele fatale de droguri, scrie ABCNews

Criza supradozelor a atins niveluri istorice în New York, potrivit noilor date de la Departamentul de Sănătate și Igienă Mintală al orașului.

Datele provizorii arată că au existat 3.026 de decese prin supradoză în New York City în 2022, cel mai mare total de când departamentul a început să înregistreze astfel de incidente în 2000.

Datele recent publicate arată că decesele prin supradoză au crescut cu 12% din 2021 până în 2022. Fentanilul a fost detectat în 81% dintre decesele cauzate de supradoză de droguri din New York City, potrivit datelor. Fentanilul este un opioid care este de 50 până la 100 de ori mai puternic decât morfina, precizează departamentul.

Drogul a fost implicat în moartea lui Prince, Mac Miller și Tom Petty – și are o lungă istorie de abuz, conform revistei People.

Ca răspuns la supradozelea fatale, Departamentul de Sănătate din New York a emis un aviz care le recomandă newyorkezilor să poarte naloxonă și să știe cum să o folosească, să vorbească cu cei dragi despre abuzul de substanțe și despre risc, să evite consumul de droguri când sunt singuri și să păstreze toate medicamentele în siguranță.

„Această criză ucide un newyorkez la fiecare trei ore și afectează fiecare individ și familie din orașul nostru și din națiunea noastră”, a declarat comisarul pentru sănătate, dr. Ashwin Vasan, într-o declarație. „Nimeni nu este cruțat, chiar dacă tu crezi altfel.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră