Tinerii din Lichtenstein au strâns cadouri de Crăciun pentru copiii din Lărguța

24 Dec 2015 | scris de Istvan Deak
Tinerii din Lichtenstein au strâns cadouri de Crăciun pentru copiii din Lărguța

Scopul organizației “Prietenii localității Lărguța” a fost de a strânge fonduri și cadouri pentru copiii din Lărguța, județul Bacău, extrem de afectați de sărăcie.

Un film documentar, povești ale martorilor oculari și un mic concert i-au făcut pe cei prezenți să fie mai darnici în a aduce bucurie pe fețele copiilor nevoiași din România.

“Lărguța este un sătuc din România. Doar un drum pietruit leagă localitatea de civilizație. Dacă plouă două zile, Lărguța se rupe de lumea înconjurătoare. Instalațiile sanitare sunt inexistente. Sărăcie este aproape palpabilă la fiecare colț.

Lărguța nu este tocmai o destinație turistică îndrăgită pentru un tânăr din Lichtenstein. Dar pentru mulți dintre ei, Lărguța nu este doar un sat afectat de sărăcie”, notează cotidianul Lichtensteiner Vaterland.

De 16 ani, în Lichtenstein există o fundație intitulată YANA (You Are Not Alone - Nu ești singur) care se ocupă de proiecte sociale în România.

Pentru al 8-lea an consecutiv, un grup de 18 elevi de la gimnaziul din Vaduz au participat la o “tabără socio-culturalo-spirituală” în România.

Alte stiri din Externe

Ultima oră