Covid-19: Joe Biden anunță că pandemia s-a „terminat” în Statele Unite

19 Sep 2022
Covid-19: Joe Biden anunță că pandemia s-a „terminat” în Statele Unite

„Pandemia s-a terminat, mai avem o problemă cu Covid, încă lucrăm mult la asta... dar pandemia a luat sfârșit”, a declarat Joe Biden în cadrul unui interviu acordat programului „60 de minute”, difuzat pe CBS, duminică, 18 septembrie, scrie TF1Info.

Dacă te uiți în jur, nimeni nu poartă mască și toată lumea arată într-o formă destul de bună”, a spus președintele de la Casa Albă, într-o secvență care îl arată plimbându-se pe culoarele Salonului Auto Internațional din America de Nord (NAIAS), cunoscut și ca Salonul Auto de la Detroit, organizat pentru prima dată din 2019. 

„Deci cred că asta se schimbă. Și cred că acest eveniment este exemplul perfect”.

Insistența lui Biden duminică seara că pandemia s-a încheiat i-a luat prin surprindere pe câțiva dintre propriii oficiali ai sănătății. Declarația nu făcea parte din remarcile lui planificate înainte de interviul „60 de minute”, au declarat doi oficiali ai administrației familiarizați cu chestiunea pentru POLITICO. 

„Impactul asupra psihicului poporului american ca o consecință a pandemiei este profund”, a spus el. „Gândește-te la modul în care asta a schimbat totul. Știți, atitudinile oamenilor despre ei înșiși, despre familiile lor, despre starea națiunii, despre starea comunităților lor. Și deci există multă incertitudine acolo, multă incertitudine. Și am pierdut un milion de oameni.”

Declarația lui Biden a fost cea mai clară pe care a făcut-o despre pandemie de când și-a asumat președinția în ianuarie 2021.

Alte stiri din Externe

Ultima oră