Coreea de Nord oferă Rusiei ajutor militar „ascuns”, spune Casa Albă

02 Noi 2022
Coreea de Nord oferă Rusiei ajutor militar „ascuns”, spune Casa Albă

Coreea de Nord „oferă ajutor în secret războiului Rusiei împotriva Ucrainei”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, scrie Le Monde.

Phenianul, a spus el, trimite o „cantitate semnificativă” de muniții de artilerie către Rusia „încercând să pară că ar fi trimise în Orientul Mijlociu sau Africa” . Washingtonul încearcă să afle dacă acest ajutor militar ajunge la destinație, a adăugat el. „Nu credem că echipamentul pe care [armata rusă] îl primește sau îl va primi va schimba situația de pe câmpul de luptă într-un mod tangibil”, a spus el.

Statele Unite acuză, de asemenea, Iranul că furnizează drone Rusiei și declară că este „îngrijorată” de o posibilă livrare de rachete sol-solă iraniene către armata rusă.

„Vom lucra în mod evident cu aliații și partenerii noștri de la ONU pentru a vedea ce sancțiuni suplimentare pot fi aplicate” împotriva acestor două țări, a spus consilierul.

Kirby a considerat, de asemenea, că acest ajutor nord-coreean a indicat cu siguranță alegerile Phenianului, dar și  „lipsurile și nevoile”  Rusiei . „Măsurile și sancțiunile de embargo afectează baza militaro-industrială a lui Putin și îl obligă să caute surse externe de muniție și echipamente, cum ar fi dronele iraniene”, a spus el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră