Şeful contraspionajului german: ISIS are în vizor EURO 2016

28 Mai 2016 | scris de Veronica Micu
Şeful contraspionajului german: ISIS are în vizor EURO 2016

Maassen a făcut aceste afirmaţii după ce omologul său francez, Patrick Calvar, şeful Direcției Generale pentru Securitatea Internă (DGSI), a atras atenția că militanți ai ISIS se pregătesc pentru o campanie de atacuri cu bombă asupra unor mari aglomerații în Franța.

Citeşte şi: ISIS planifică noi atentate, Europa este în MARE PERICOL. Anunțul făcut de șeful serviciului francez de securitate internă

Începând din 10 iunie, Franța va găzdui, timp de o lună, pe zece stadioane, EURO 2016.

"Știm că ISIS are Campionatul European în vizor", a declarat Hans-Georg Maassen pentru cotidianul Rheinische Post.

El a preciyat că, deși nu există nicio dovadă palpabilă despre planificarea vreunui atac armat, este "un zgomot de fond destul de mare, un număr ridicat de indicii" că ISIS, Al-Qaida sau ramura siriană acesteia, Frontul Al Nosra, vizează atacuri împotriva unor ținte din Occident.

Aproape 2,5 milioane de spectatori sunt așteptați pentru cele 51 de meciuri la care participă cele 24 de echipe calificate la EURO 2016. De asemenea, vor fi amenajate “zone destinate suporterilor” pentru ca publicul larg să poată urmări meciurile în marile orașe.

Citește și: EURO 2016. Poliția germană avertizează: Risc de ATAC TERORIST la meciul României cu Franţa!

Poliția federală germană a avertizat, în urmă cu mai bine de o săptămână, asupra riscului ridicat de atacuri teroriste la EURO 2016. Potrivit jurnaliștilor cotidianului german Bild, teroriștii ar viza întregul campionat european, însă riscul este mai ridicat la meciul de deschidere dintre România și Franța, de pe 10 iunie, dar și la finala competiției, din 10 iulie. Ambele partide se vor desfășura pe Stade de France.

Raportul Bundeskriminalamt (BKA) precizează că amenințările vizează și echipele de fotbal participante, printre ele fiind și națioanla Germaniei.

"Ținte simbolice și ușoare care se bucură de multă atenție din partea media și care, în consecință, s-ar putea solda cu un număr mare de victime sunt cele mai expuse", menționează raportul Bundeskriminalamt (BKA), potrivit spiegel.de.

Potrivit documentului, ar putea fi vizați membrii echipelor de fotbal din așa-numitele "națiuni cruciate".

"În special din cauza trecutului colonial francez în Africa de Nord, implicării sale militare în Mali și susținerii luptei împotriva așa-numitului Stat Islamic în Irak și Siria, Franța este mereu în vizorul atacatorilor islamiști", se mai arată în raportul BKA.

Alte stiri din Externe

Ultima oră