Comisarul UE Thierry Breton a demisionat denunțând manevrele din culise ale Ursulei von der Leyen

16 Sep 2024
Comisarul UE Thierry Breton a demisionat denunțând manevrele din culise ale Ursulei von der Leyen

Comisarul pentru Piața Internă demisionează din funcție cu „efect imediat”. El denunță „guvernanța discutabilă” a președintelui Comisiei Europene, Ursula von de Leyen, scrie Le Figaro

Comisarul european francez Thierry Breton  a demisionat luni, 16 septembrie, din funcția sa la Uniunea Europeană cu efect imediat, publicând pe rețeaua de socializare X scrisoarea sa de demisie  adresată președintelui Comisiei, Ursula von der Leyen . 

În această scrisoare, comisarul european indică faptul că von der Leyen a cerut Franței, „cu câteva zile în urmă” , să-și retragă numele de candidat la Comisie „din motive personale” în schimbul unui „portofoliu presupus mai influent” . „În lumina acestor ultime evoluții, care demonstrează încă o dată o guvernare îndoielnică, trebuie să concluzionez că nu îmi mai pot exercita funcțiile în cadrul colegiului ”, a spus Breton în scrisoarea sa.

Anunțul vine în momentul în care von der Leyen își finalizează lista de comisari în urma alegerilor europene din această vară. Fiecare stat membru UE are un loc în Comisie, dar ponderea și importanța sa politică variază considerabil în funcție de portofoliu. Președinția franceză și biroul lui von der Leyen nu au putut fi contactate imediat pentru comentarii.

Alte stiri din Externe

Ultima oră