CM din Qatar: Echipa de fotbal a SUA și-a schimbat emblema înlocuind liniile roșii cu culorile curcubeului în sprijinul LGBTQ+

15 Noi 2022
CM din Qatar: Echipa de fotbal a SUA și-a schimbat emblema înlocuind liniile roșii cu culorile curcubeului în sprijinul LGBTQ+

Federația națională a declarat că va afișa sigla în toate zonele controlate de US Soccer, dar nu a planificat să-l folosească în timpul meciurilor, scrie WallStreetJournal.

Din momentul în care s-au calificat la Cupa Mondială din Qatar, fiecare echipă care se îndreaptă către turneu s-a confruntat cu aceeași întrebare: cum – și când – vor aborda preocupările legate de drepturile omului în statul Golfului?

Luni, echipa națională masculină a SUA a început să dea răspunsul prin dezvăluirea unui blazon curcubeu pe care echipa îl va folosi pentru a-și promova campania pentru incluziune. Echipa a spus că nu va purta emblema pe teren, dar a plănuit să o afișeze în zonele controlate de fotbal american din Qatar, cum ar fi petrecerile fanilor. Imaginile cu emblema arată că dungile, care sunt toate de obicei roșii, sunt multicolore.

„Când suntem pe scena mondială și când ne aflăm într-o locație precum Qatar, este important să conștientizăm aceste probleme și despre asta este campania „Fii schimbarea””, a spus Berhalter, denumind campania pe care jucătorii americani au început-o după uciderea lui George Floyd în 2020.

Decizia se situează undeva la jumătatea modului în care diferite federații de fotbal au gestionat problema spinoasă a participării la cel mai mare eveniment sportiv din lume într-o țară cu un palmares în domeniul drepturilor omului, inclusiv legi care fac homosexualitatea ilegală. Unii nu au spus nimic și se rezumă la fotbal.

La celălalt capăt, țări precum Australia și Danemarca au adoptat poziții mai directe. Danezii au dezvăluit tricouri negre pentru a aduce un omagiu lucrătorilor migranți care au murit construind stadioane pentru eveniment, în timp ce jucătorii australieni au lansat un videoclip în care solicită despăgubiri familiilor lucrătorilor.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră