Presa italiană: Românca și fetiţa ei, salvate de sub dărâmăturile hotelului lovit de avalanșă

19 Ian 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Presa italiană: Românca și fetiţa ei, salvate de sub dărâmăturile hotelului lovit de avalanșă Galerie foto (2)

Presa italiană scrie că românca și fetița ei se numără printre supraviețuitorii avalanșei care a lovit hotelul italian, miercuri noaptea. Nu se cunosc informații despre băiețelul acesteia. Cele opt persoane găsite în viață, doi copii, trei femei și trei bărbați, au supraviețuit în zona bucătăriei hotelului, unde au reușit să facă focul și să se hrănească, scriu jurnaliștii italieni.

___________________________________________

 

O româncă și cei doi copii ai săi sunt dați dispăruți, după avalanșa care a distrus un hotel din regiunea Abruzzo, scrie presa italiană. Soţul ei, cetăţean italian, a povestit că echipele de salvare au ajuns la el şi l-au scos din zăpadă, dar nu are nicio veste despre soarta soţiei şi a copiilor.

Protecția Civilă a informat că aproximativ 30 de persoane sunt dispărute. Un număr de 22 de turiști se aflau înregistrați la hotelul aflat în masivul Gran Sasso (la 1.300 metri înălțime), din Munții Apenini, plus personalul care lucrează la hotel.

Intervenția echipelor de salvare este extrem de complicată de situația de la fața locului. Sunt tone de zăpadă, aria în care se fac căutările este foarte mare, pentru că zăpada a transportat la distanțe mari părți din construcție, obiecte, copaci. ”Avalanșa a fost imensă”, au declarat membri ai echipajelor de intervenție, citați de ilgazzetino.it.

Imaginile furnizate de echipele de prim ajutor arată o masă de zăpadă amestecată cu alte materiale și copaci rupți care a pătruns în hotel și a umplut unele camere și holuri până la tavan. Un purtător de cuvânt al echipelor de salvare a declarat presei locale că avalanșa a avut o lățime de 300 de metri și a culcat la pământ o pădure, înainte de a lovi hotelul cu 45 de camere. Se pare că impactul a deplasat clădirea cu circa 10 metri.

Ambasada României în Italia a primit semnalări conform cărora trei cetățeni români - un adult și doi minori - s-ar afla în hotelul care a fost lovit de avalanșă în localitatea Farindola, din regiunea italiană Abruzzo, a informat joi Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Giampiero Parete și Fabio Salzetta, doi turiști care se aflau în afara hotelului în momentul producerii avalanșei, au fost salvați. Cei doi au fost găsiți în stare de hipotermie dar se află afară oricărui pericol.

Giampiero Parete (foto Facebook, împreună cu copiii), soțul femeii date dispărute, care lucra ca bucătar la hotel, s-a salvat ca prin miracol. El a fost cel care a dat alarma. A povestit pentru Rai News că soția sa, Adriana, și cei doi copii, sunt în continuare în hotelul acoperit cu zăpadă.

“Am pierdut totul. Acolo jos sunt soția mea și cei doi fii ai mei, Ludovica, de șase ani, și Gianfilippo, de opt ani… Eu am scăpat pentru că m-am dus să iau ceva de la mașină și nu m-a prins avalanșa”, a povestit Parete, scrie corriere.it. Adriana lucra ca infirmieră la casa De Cesaris de bătrâni din Spoltore, în provincia Pescara, scrie sursa citată.

Italianul, de 38 de ani, bucătar de meserie, se dusese cu familia la Rigopiano pentru o scurtă vacanță.

”A venit avalanșa, am fost acoperit de zăpadă, dar am reușit să ies. Mașina nu a fost afectată și astfel am așteptat salvatorii înăuntru”, a mai spus bărbatul, care acum este internat la secția de reanimare. Și a adăugat un detaliu sinistru:”Nu s-au auzit țipete”, era doar un perete de zăpadă. Și urmă nimic...

Italianul a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie în care apare toată familia. Sunt ultimele imagini împreună. Fotografia e realizată la 13 ianuarie, când fetiţa sa, Ludovica, a împlinit 6 ani, şi şi-a serbat ziua la un loc de joacă, scrie leggo.it

Ministerul român de Externe amintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Italia — (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56, (0039) 06 835 233 52; (0039) 06 835 233 44 și ale Consulatului General al României la Bologna — (0039) 051 5872120, (0039) 051 5872209 — apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau pe numărul de urgență al misiunii diplomatice — (0039) 3451473935 sau al oficiului consular — (0039) 349 1178220.

TOATE DETALIILE DESPRE TRAGEDIA DIN ITALIA, AICI.

Alte stiri din Externe

Ultima oră