„Cine este comandantul șef?” : Jill Biden ține în mâinile ei soarta alegerilor prezidențiale americane

01 Iul 2024
„Cine este comandantul șef?” : Jill Biden ține în mâinile ei soarta alegerilor prezidențiale americane

Invins de Donald Trump, criticat în propria sa tabără, slăbit de vârsta lui, Joe Biden trece printr-o zonă de turbulențe. Soția sa, Jill, foarte prezentă în campanie, atrage și ea critici, scrie Le Figaro.

La sfârșitul dezbaterii televizate de joi seară în care Joe Biden a susținut o performanță dezastruoasă, soția sa Jill i s-a alăturat pentru a-l ajuta să iasă de pe scenă. „ Cine este comandantul șef? a scris pe X Chip Roy, un republican al Camerei, cu un videoclip în care o arată că îl îndruma cu grijă de mână pe trepte. Conservatorii au făcut-o pe Jill Biden ținta lor preferată. Pe toate rețelele de socializare și în mass-media, o acuză că este un fel de Machiavelli în femeie care trage sforile, ascunde starea decrepită a soțului ei și l-a obligat să se reprezinte pentru că vrea să rămână la Casa Albă. 

Ceea ce Jill Biden și echipele de campanie i-au făcut lui Joe Biden în seara asta – punându-l pe scenă pentru un duel intelectual în timp ce era dezarmat – este abuz geriatric, pur și simplu ”, a adăugat Harriet Hageman, un alt republican. Drudge Report, un site republican, titra: „Cruda Jill se agață de putere ”.

Jill Biden nu are regrete

Probabil este foarte departe de realitate. Soției sale, în cei 47 de ani de căsnicie, nu i-a plăcut niciodată politica. Ea a făcut totul pentru a scăpa de lumina reflectoarelor și a continuat să lucreze ca profesor alături de cariera politică a lui Joe, chiar dacă era Prima Doamnă. Dar Jill Biden, foarte elegantă la 73 de ani, se află în centrul controversei în ciuda ei. Pentru că, potrivit democraților, ea este una dintre singurele, alături de sora mai mică a lui Joe, Valerie și câțiva consilieri apropiați, care îl pot convinge să cedeze locul său unui candidat mai atrăgător .

Totuși, dacă nu a fost entuziasmată de candidatura lui în 2020, de atunci l-a susținut pe deplin și, potrivit presei, l-a încurajat să candideze din nou pentru că crede că el este singurul care poate proteja America de Donald Trump. . Și nu pare să aibă niciun regret chiar dacă trebuie să fi fost deosebit de dificil să-și vadă soțul, în seara dezbaterii, arătând pierdut, incoerent, umilit feroce de adversarul său.

De atunci, ea și-a continuat intervențiile cu un mesaj clar: „Joe , ai făcut o treabă atât de bună!” „ Ai răspuns la toate întrebările!” Știai toate fișierele! » a proclamat ea la o seară a alegătorilor. A doua zi, la un miting electoral din Carolina de Nord, cei doi Biden au recunoscut că președintele nu a strălucit. „Nu merg la fel de ușor ca înainte. Nu vorbesc la fel de ușor ca înainte”, a spus el alături de soția sa îmbrăcată într-o rochie bleumarin pe care era imprimat sloganul „Votează”. „ Dar știu cum să fac treaba asta ”, a conchis el.

Când Joe este doborât, Joe se ridică. Și asta facem astăzi

Jill Biden

Câteva ore mai târziu, în fața unui grup de aproximativ 60 de donatori din New York, Jill Biden a spus: „ Așa cum a explicat Joe astăzi, nu mai este un bărbat tânăr. După dezbatere, el mi-a spus: „Știi, Jill, nu știu ce s-a întâmplat. Nu m-am simțit prea bine.” Dar nu există niciun motiv de îngrijorare, a spus ea. „ I-am răspuns : „ascultă, Joe, nu vom lăsa 90 de minute (de dezbatere) să definească cei patru ani ai președinției tale”, înainte de a adăuga: Când Joe este doborât, Joe se ridică. Și asta facem astăzi .”

Potrivit apropiaților cuplului, chiar dacă Jill are influență asupra soțului ei, este la latitudinea acestuia să ia decizia. Și nu pare să se gândească să se retragă din cursă . L-a învins pe Trump în 2020 și crede că îl poate învinge din nou.

Alte stiri din Externe

Ultima oră