Cine este autorul ”fantomă” din spatele biografiei Prințului Harry, Spare

08 Ian 2023
Cine este autorul ”fantomă” din spatele biografiei Prințului Harry, Spare

A fost câștigător al celui mai prestigios premiu de jurnalism din America, iar povestea sa de viață a fost transformată într-un film cu Ben Affleck. Îl cunoaște pe George Clooney, care i-a prezentat subiectul ultimei sale lucrări. Cu toate acestea, JR Moehringer nu se numără printre bogații, regalii și faimoșii care fac apariții în Spare, memoriile prințului Harry, conform BBC.

În schimb, domnul Moehringer l-a ajutat să scrie. Nu este prima sa incursiune în lumea memoriilor celebrităților - el este scriitorul fantomă din spatele biografiei lui Andre Agassi, Open și a colaborat cu co-fondatorul Nike, Phil Knight, pentru autobiografia sa, Shoe Dog.

Serviciile sale - raportate de Page Six în 2021 că au fost de 1 milion de dolari (820.000 GBP) pentru a scrie pe Spare - vin cu un serviciu complet imersiv.

Când a lucrat cu domnul Agassi la Open, domnul Moehringer s-a mutat la Las Vegas, astfel încât cei doi să poată petrece 250 de ore împreună. Pentru a intra în psihicul domnului Agassi, el a citit lucrările psihanaliştilor Sigmund Freud şi Carl Jung, a spus el pentru New York Times.

„Freud a fost de mare ajutor”, și-a amintit el. „În special „Civilizația și nemulțumirile sale” și ideea unui instinct de moarte. Unul dintre stâlpii personalității lui Andre a fost autodistructivitatea lui și mi-am dat seama că am îndepărtat ideea că aceasta ar putea fi o parte organică a naturii lui. ."

Dar unele dintre perspectivele domnului Moehringer asupra domnului Agassi și, acum, a prințului - ambii bărbați complicati, cu relații parentale supărate - ar putea să fi apărut din propria sa relație complicată cu tatăl său. Autobiografia din 2005 a domnului Moehringer despre acest subiect, The Tender Bar, a discutat despre copilăria lui în Long Island în care a fost crescut de o mamă singură și despre găsirea unei figuri paterne în unchiul său Charlie și a unui pachet de muște la adăpostul local. Propriul său tată - un DJ rock'n'roll în primele zile ale radioului FM - abandonase familia.

"Radioul i-a oferit acest acces neplăcut. Așa că am încercat mereu să-l sun", a spus el lui Terry Gross de la NPR. „Nu am înțeles că avea o anumită tură în fiecare zi. Așa că m-aș așezat să-l aștept. Și aveam acest radio cu tranzistor. Și întorceam cadranul chinuitor de încet, încercând să-i găsesc vocea.”

O versiune de film din 2021 a The Tender Bar, produsă de domnul Clooney, l-a ales pe domnul Affleck ca unchiul Charlie menționat mai sus. Înainte de a se ocupa de formularele de carte, domnul Moehringer a urmat cursurile Yale, apoi a lucrat la New York Times ca asistent de știri. Au urmat perioade în Colorado și Los Angeles Times, în 1994. În 2000, a câștigat un premiu Pulitzer pentru filmul său Crossing Over, despre tensiunile care au apărut când s-a deschis un feribot într-o mică comunitate segregată din Alabama. Pe lângă Tender Bar și scrierea lui fantomă din spatele unora dintre cele mai de succes biografii ale literaturii contemporane, el a scris și un roman, Sutton, despre tâlharul de bănci Willie Sutton.

Cei mai buni scriitori fantomă nu doar scriu bine, ci sunt capabili să-și întruchipe subiectele, fără să sune vreodată ca un stand-up care face o impresie. „El este culmea”, a spus agentul de carte Madeleine Morel pentru Observer. "Sunt sigur că toată lumea aspiră să fie el. El este un scriitor atât de strălucit. Este foarte greu să scrii o carte și, la un anumit nivel, nu sună niciodată ca și cum ar fi fost scrisă de altcineva."

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră