CIA ironizată pentru o postare despre „istoria bogată” a ofițerilor LGBTQ

09 Iun 2023
CIA ironizată pentru o postare despre „istoria bogată” a ofițerilor LGBTQ

CIA a primit o reacție rapidă pe Twitter, joi, de la utilizatorii care i-au ironizat postarea de sărbătorire a lunii Mândriei și „istoria bogată” a agenției a ofițerilor LGBTQ, scrie New York Post .

Tweet-ul agenției de informații americane a inclus un grafic ciudat cu cuvintele CIA și PRIDE combinate – și a anunțat că tema sa pentru luna Mândriei va fi „BUN VENIT!”, care reprezintă „Bunăstare, Echitate, LGBTQ+, Comunitate, Deschidere și EU!”

„Luna Mândriei este o ocazie pentru noi toți cei din Agenție de a aduce un omagiu istoriei bogate, comunității și contribuțiilor la misiune ale ofițerilor noștri LGBTQ+”, a scris CIA pe Twitter miercuri.

Postarea a fost larg ironizată online, de la cei care au acuzat agentia de spionaj că a devenit woke" până la cei care au subliniat că „istoria bogată” dintre CIA și comunitatea LGBTQ a implicat decenii de homofobie .

Șeful Twitter Elon Musk a fost printre cei care au raspuns mesajului agenției guvernamentale, scriind: „Credeam că celor de la CIA le plăcea să fie "în dulap" lol”.

Mulți i-au urmat exemplul, un utilizator scriind: „Dacă există un lucru pentru care CIA este cunoscută, este angajamentul agențiilor față de deschidere”.

„Nu pot să cred că acest lucru este real”,a scris senatorul republican JD Vance în timp ce un alt utilizator de Twitter a întrebat în batjocură: „Când i-a pasat agenției CIA de deschidere?”, 

Reporterul Chuck Ross, de la Washington Free Beacon, a acuzat CIA de ipocrizie, arătând la nota sa din 1980 intitulată „Investigații homosexuale”.

Controversatul memoriu a subliniat modul în care agenților CIA le-ar putea fi dificil să identifice indivizi care își ascundeau homosexualitatea, asemănându-i cu comuniștii sub acoperire cu probleme mentale.

Nota îi instruiește pe agenți că „una dintre cele mai frecvente greșeli făcute de o persoană obișnuită este convingerea că poate recunoaște un homosexual la vedere. Acest lucru este similar cu recunoașterea unui comunist."

„Subiectul are o problemă mentală sau emoțională mai degrabă decât una fizică. Nu există nicio modalitate de a descoperi un homosexual”, se spunea în notă.

În ciuda faptului că a stârnit indignare și batjocură cu ultima sa postare, CIA a făcut apeluri similare pentru acceptarea LGBTQ în anii precedenți.

Agenția și-a intensificat în special eforturile de diversificare în 2012, lansând noi programe pentru a atrage membri ai comunității LGBTQ.

CIA nu a răspuns imediat la cererea de comentar.

Alte stiri din Externe

Ultima oră