China: a fost înregistrat primul deces din cauza gripei aviare H3N8

12 Apr 2023
China: a fost înregistrat primul deces din cauza gripei aviare H3N8

Femeia s-a îmbolnăvit pe 22 februarie și a fost internată cu pneumonie severă pe 3 martie, scrie Le Figaro.

O femeie a murit în China din cauza gripei aviare H3N8 , un virus care circulă din 2002 și care până acum nu a avut victime umane cunoscute, a anunțat marți Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Virusul H3N8, care a apărut pentru prima dată pe continentul nord-american, a fost considerat până acum capabil să fie transmis la cai, câini și lei de mare.

Pneumonie severă

Nu a fost detectat la oameni până la primele două cazuri non-letale din China, în aprilie și mai 2022. Decedatul este un rezident al provinciei Guangdong din sud-estul Chinei, în vârstă de 56 de ani.

Ea s-a îmbolnăvit pe 22 februarie, a fost internată cu pneumonie severă pe 3 martie și a murit pe 16 martie, potrivit OMS. Pacientul avea mai multe predispoziții. Ea a avut un istoric de expunere la păsări de curte vii înainte de debutul bolii și un istoric de prezență a păsărilor sălbatice în jurul casei sale”, a spus organizația într-un comunicat. Niciunul dintre contactele apropiate ai acestui caz nu a dezvoltat o infecție sau simptome ale bolii la momentul redactării acestui raport”, a spus OMS.

Vizitarea unei piețe de păsări vii ar fi putut cauza această contaminare, dar „ sursa exactă a acestei infecții rămâne de stabilit, precum și legătura dintre acest virus și celelalte gripe aviare de tip A (H3N8) care circulă în mediul înconjurător” a spus OMS, solicitând cercetări asupra acestei probleme.

Organizația a subliniat că datele disponibile au arătat că acest virus nu se transmite între oameni și că, prin urmare, „riscul de răspândire a acestuia la nivel național, regional și global este considerat a fi scăzut”. OMS a subliniat însă necesitatea monitorizării constante din cauza mutațiilor permanente ale virusurilor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră