Pakistanul anunță că uciderea liderului taliban va avea implicații serioase pentru relațiile americano-pakistaneze

24 Mai 2016 | scris de Cristi Ionescu
Pakistanul anunță că uciderea liderului taliban va avea implicații serioase pentru relațiile americano-pakistaneze

Pakistanul a anunțat că nu poate confirma că liderul talibanilor afgani mollahul Akhtar Mansour a fost ucis într-un atac american cu dronă și a calificat justificarea administrației de la Washington pentru atac ca fiind împotriva dreptului internațional.

Ministrul de interne pakistanez, Chaudhry Nisar Ali Khan, a declarat că trupul recuperat în apropierea graniței afgane era carbonizat și nu mai putea fi recunoscut, adăugând că probele de ADN vor fi testate pe o rudă care a venit să recupereze corpul neînsuflețit. "Guvernul pakistanez nu poate anunța aceasta fără o bază științifică și legală", a declarat Khan, în cadrul unei conferințe de presă.

Khan a criticat declarațiile SUA: "Faptul că guvenul SUA spune că oricine este o amenințare la adresa lor va fi vizat oriunde ar fi, aceasta este împotriva dreptului internațional. Aceasta ar putea avea implicații serioase pentru relațiile americano-pakistaneze", a declarat Khan, adăugând că deciziile vor fi luate de îndată ce premierul pakistanez revine din străinătate.

Președintele SUA, Barack Obama, a anunțat că Mansour a fost ucis în atacul cu dronă și Pentagonul a afirmat separat că Mansour plănuia atacuri care reprezentau amenințări iminente, specifice la adresa trupelor SUA în Afganistan. (sursa)

Alte stiri din Externe

Ultima oră