Cercetătorii sud-coreeni au creat „orezul de vită” - o sursă de proteine ​​pentru viitor

15 Mar 2024
Cercetătorii sud-coreeni au creat „orezul de vită” -  o sursă de proteine ​​pentru viitor

Cercetătorii sud-coreeni au crescut celule de vită în boabele de orez, ceea ce spun ei că este un pas major către obținerea unei surse de proteine ​​durabile, accesibile și ecologice, care ar putea înlocui vitele de fermă crescute pentru carne, scrie Reuters

Profesorul Jinkee Hong de la Universitatea Yonsei din Seul, care a condus cercetarea publicată în revista Matter luna aceasta, a declarat că „orezul de vită” este primul produs de acest gen. Folosește particule de cereale ca bază pentru cultivarea celulelor musculare și adipoase animale.

În cadrul cercetării, boabele de orez au fost tratate cu enzime pentru a crea un mediu optim pentru creșterea celulelor, apoi au fost infuzate cu celule bovine care sunt cultivate pentru a obține produsul hibrid final, care seamănă cu un bob de orez roz.

Echipa Yonsei nu este prima care lucrează la produse din carne cultivate în laborator. Companii din întreaga lume au lansat carnea cultivată; una dintre cele mai recente implică pui și anghilă pe bază de plante cultivate pe bază de soia, comercializate în Singapore.

Echipa lui Hong a spus că orezul are un avantaj în ceea ce privește siguranța față de soia sau nuci, deoarece mai puține persoane sunt alergice la acesta.

„Dacă se va dezvolta cu succes în produse alimentare, orezul de vită de cultură ar putea servi ca o sursă durabilă de proteine, în special în mediile în care creșterea animalelor tradiționale nu este practică”, a spus el.

Orezul de vită conține aproximativ 8% mai multe proteine ​​și 7% mai multe grăsimi decât orezul convențional. Hong a remarcat că proteina este 18% de origine animală, ceea ce o face o sursă bogată de aminoacizi esențiali.

La un preț de aproximativ 2 dolari pe kilogram și cu o amprentă de carbon mult mai mică decât produsele tradiționale din carne de vită, orezul de vită de cultură ar putea concura pe rafturile de alimente, a spus Hong.

Hong a spus că provocările rămân din punct de vedere tehnic și în ceea ce privește câștigarea clienților cu aromă și textură.

Keum Dong-kyu, care a testat recent carnea de orez la un restaurant coreean de grătar din Seul, a spus că ideea este inovatoare.

„Dar sincer, nu cred că poate reproduce sucul sau textura cărnii de vită adevărată”, a spus Keum.

Christian Krammel, care este în vizită din Germania, a fost mai pozitiv.

„Acum, încă nu se compară cu carnea de vită, dar după cum văd că cercetarea este în stadii incipiente, aș spune că este o cale excelentă de urmat”, a spus Krammel.

Alte stiri din Externe

Ultima oră