Centrul Parisului a fost cufundat în întuneric din cauza unei întreruperi de electricitate: "N-am mai experimentat asta în viața mea"

09 Dec 2022
Centrul Parisului a fost cufundat în întuneric din cauza unei întreruperi de electricitate: "N-am mai experimentat asta în viața mea"

Centrul Parisului s-a cufundat în întuneric. O întrerupere a curentului a afectat mai multe cartiere ale capitalei franceze în seara de joi, cu puțin înainte de ora 23:00, scrie BFMTV.

Compania de electricitate franceză Enedis a scris pe site-ul său că peste 150 de strazi din Paris au fost afectate joi seara și peste 125.000 de locuințe au fost fără electricitate la apogeul incidentului, a mai spus apoi compania pe Twitter.

 Și Primăria Capitalei și-a văzut luminile stingându-se brusc, dupa cum a remarcat Le Figaro .

Pe rețelele de socializare, mulți utilizatori au început să distribuie fotografii și filme ale străzilor pariziene în întuneric total.

Informație pe care primarul Centrului Parisului, Ariel Weil, a confirmat-o în jurul orei 22:40 pe Twitter.

„Tocmai au avut loc întreruperi de curent în arondismentele 4 și 5. Enedis a reușit să restabilească majoritatea site-urilor, dar încă nu peste tot”.

Multe imagini pe rețelele de socializare

„Foarte mare întrerupere a curentului în inima Parisului, pe Bulevardul Saint Germain, care tocmai s-a încheiat. N-am mai experimentat asta în viața mea. Trăiască lumânările... E foarte ciudat, nu am internet, nu am lumină, nimic...”, scrie un utilizator pe twitter joi seara.

Dacă incidentul a fost aproape rezolvat în jurul orei 23:00, aproximativ 100 de locuințe încă așteaptau o intervenție manuală suplimentară de la Enedis peste noapte a spus compania franceză de electricitate RTE. O parte din arondismentele 5 și 14 a fost încă afectată în jurul orei 23:30, a indicat Enedis – care și-a cerut scuze.

Aceste înreruperi au loc într-un context de criză energetică în Franța , deși nu se știe pentru moment care sunt cauzele exacte ale acestor întreruperi. 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră