Cehia spune ca grâul ucrainean este de bună calitate si nu interzice importurile de cereale

21 Apr 2023
Cehia spune ca grâul ucrainean este de bună calitate si nu interzice importurile de cereale

Republica Cehă nu a detectat nicio contaminare în cerealele ucrainene importate, a declarat joi ministrul fermei Zdenek Nekula, scrie La Repubblica

Controalele efectuate de autoritățile cehe asupra cerealelor și cărnii din Ucraina nu au evidențiat niciun eșantion care să nu fie conform cu standardele de calitate în vigoare în Republica Cehă. Acest lucru a fost declarat astăzi de ministrul Agriculturii Zdenek Nekula .

Potrivit ministrului, nu există niciun motiv pentru care Cehia să interzică importurile acestor produse, așa cum au făcut Polonia, Slovacia și Ungaria.

Nekula, precum și șefii autorităților naționale responsabile cu inspecția produselor agricole, au confirmat că fiecare probă de produse alimentare importate a fost analizată pentru prezența a peste 400 de reziduuri de substanțe active, inclusiv pesticide, microtoxine sau metale grele. Sunt verificate și importurile din Polonia, Slovacia și Ungaria. 

Ministrul ceh al Agriculturii a declarat marți că interzicerea importurilor de produse agricole ucrainene ar încălca condițiile comerciale ale pieței unice europene și ale Organizației Mondiale a Comerțului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră