Cea mai mare parte a populației lumii susține Rusia, a declarat jurnalistul Seymour Hersh

13 Iul 2023
Cea mai mare parte a populației lumii susține Rusia, a declarat jurnalistul Seymour Hersh

Cea mai mare parte a populației lumii susține Rusia în războiul din Ucraina, în timp ce Statele Unite, dimpotrivă, au pierdut încrederea lumii, a declarat duminică jurnalistul american și câștigător al Premiului Pulitzer Seymour Hersh, citat de Ria Novosti.

"Proporția de țări, în special din Africa și Asia, care au încetat să mai fie pro-americane și au devenit pro-ruse, este destul de izbitoare. În mod semnificativ, mai mult de jumătate din populația lumii sprijină Rusia în războiul său", a spus el în cadrul programului politicianului și jurnalistului britanic George Galloway.

Potrivit jurnalistului, pe fondul sancțiunilor impuse odată cu războiul din Ucraina, lucrurile în Rusia nu mai sunt la fel de bune ca înainte”. „Cu toate acestea, ideea că ea este disperată este pur și simplu greșită”, a spus reporterul.

Consecințele contraofensivei Forțelor Armate ale Ucrainei

Contraofensiva începută a Forţelor Armate ale Ucrainei va avea consecinţe negative atât pentru Ucraina însăşi, cât şi pentru Statele Unite, reprezentate de administraţia Joe Biden şi blocul NATO , a spus Hersh.

„Acest lucru nu va avea consecințe bune pentru Ucraina, pentru NATO și, cu siguranță, pentru administrația Joe Biden”, a spus el, comentând ofensiva lansată de Forțele Armate ale Ucrainei.

Hersh a fost intrebat si daca vede semne ca NATO se pregătește sa intre in razboiul din Ucraina, la care eminentul jurnalist a recunoscut ca implicarea alianței în acest conflict se desfășoară deja sub ochii nostri.

„Probabil (NATO) este deja acolo. Adică, dacă vorbim despre antrenament și consiliere... acum există atât de multe grupuri separate în armata ucraineană. Unii au descris această ofensivă ca fiind „condamnată în avans”. Este ca și cum ai avea 15 grupuri de dans diferite care s-au antrenat separat, apoi le-ai pune în aceeași clasă și le-ai dat o zi sau trei zile să organizeze antrenamentul. Ar fi imposibil - și asta se întâmplă acum în armata ucraineană ”, a adăugat un cunoscut jurnalist .

Subminarea hidrocentralei Kakhovskaya

Hersh a refuzat să sugereze cine s-a aflat în spatele recentei explozii a hidrocentralei Kakhovskaya, spunând că are o bănuială în legătură cu aceasta, dar nu este încă pregătit să o spună public.

"Nu sunt pregătit să vorbesc despre asta. Am o idee și cred că înțeleg ce sa întâmplat, dar nu vreau să vă spun despre presupunerile mele chiar acum", a spus el. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră