Cea mai incredibilă descoperire din epoca paleoliticului: O fetiță a găsit dintele unui rechin cu o vechime de 15 milioane de ani

23 Ian 2023
Cea mai incredibilă descoperire din epoca paleoliticului: O fetiță a găsit dintele unui rechin cu o vechime de 15 milioane de ani

O fetiță de 9 ani din Prince Frederick, Maryland, a făcut cea mai mare descoperire paleontologică: un dinte de megalodon vechi de 15 milioane de ani. Molly Sampson, împreună cu sora ei, Natalie Sampson, în vârstă de 17 ani, și tatăl ei, Bruce Sampson, au ieșit să vâneze „comori” într-un golf de lângă Calvert Cliffs în ziua de Crăciun. Tânăra era pregătită pentru vânătoarea de fosile din ziua de azi, deoarece a putut să poarte echipamentul izolant pentru care insistase atât de mult, a declarat ea pentru Fox News Digital.

Molly Sampson și echipa ei de vânătoare de comori și-au părăsit casa la 9:30 a.m. pentru a vâna dinți de rechin. În timp ce era în apă până la genunchi, ea s-a uitat în apă și și-a văzut miracolul de Crăciun: un dinte de megalodon lung de 5 inci. Sora și tatăl ei s-au dus să vadă de ce era atât de entuziasmată Molly Sampson.

Au rămas uimiți de descoperire. „Sunt atât de încântat de dintele rechinului găsit de Molly”, a declarat Bruce Sampson pentru Fox News Digital. „Nu doar din cauza dimensiunii și rarității descoperirii, ci și din cauza bucuriei și emoției pe care le văd în copiii mei cu toate descoperirile lor.”

„Am fost atât de emoționată și am tot crezut că visez”, a spus Molly Sampson. „A fost ceva ce mi-am dorit întotdeauna să găsesc și nu mi-a venit să cred.”

Bruce Sampson a spus că a fost „șocat” de „descoperirea o dată în viață” a fiicei sale. „Nu te obișnui cu asta”, a spus el a glumit cu ea. „Acesta este genul de descoperire la care visează orice vânător de fosile.”

Nu este prima dată când găsește un dinte de megalodon în timpul vânătorii de fosile, dar nu a găsit niciodată unul atât de mare. „Am găsit alți cinci dinți de megalodon, dar au doar un inch sau doi”, a spus ea.

Când Molly Sampson a venit acasă după descoperirea ei, i-a șoptit mamei sale: „Știu că Dumnezeu a pus asta acolo pentru mine”, a declarat familia pentru Fox News Digital.

Familia a dus comoara preistorică lui Dr. Stephen J. Godfrey, curator de paleontologie la Calvert Marine Museum din Solomons, Maryland, pentru a vedea ce informații ar putea împărtăși despre creatura care a avut cândva dintele. „De unde a găsit dintele de-a lungul Calvert Cliffs, acesta are aproximativ 15 milioane de ani. Așa că a venit de la mijlocul a ceea ce geologii s-ar referi ca epocă Miocenă”, a declarat Godfrey pentru Fox News Digital într-un interviu. Oamenii de știință sunt capabili să îmbătrânească sedimentul în care se găsește o fosilă pentru a îmbătrâni apoi fosila în sine, împreună cu prezența „izotopilor radiometrici” care pot fi folosiți pentru „îmbătrânirea radiometrică” a sedimentelor în care se găsește o fosilă, a spus Godfrey. „Izotopii radioactivi se schimbă în timp”, a mai spus el, „și este acea rată de schimbare foarte constantă (asemănătoare unui ceas) care poate fi folosită pentru a îmbătrâni sedimentele și, prin extensie, fosilele din interior”.

Pe baza mărimii dintelui, Godfrey a reușit să dea o dimensiune estimată a creaturii căreia îi aparținea dintele.

„Dinetele lui Molly ar fi venit de la un rechin lung între 45-50 de picioare. Deci, atunci când a vărsat acel dinte, nu ar fi fost un megalodon atât de mare pe cât ar fi putut să fie”, a spus Godfrey. „A fost un „tânăr adolescent”, a spus el. „Se calculează că cei mai mari mega-uri aveau 65 de metri lungime”.

Uriașul dinte de megalodon al lui Molly Sampson este cel mai mare din colecția sa, dar este și unul dintre cei mai mari găsiți în zona Calvert Cliffs, a spus Godfrey. Megalodonii sunt „unul dintre – dacă nu cel mai mare macroprădător marin pe care i-a cunoscut vreodată lumea”, a spus Godfrey. „Megalodonii au trăit de la aproximativ 25 de milioane de ani [în urmă] până la aproximativ 2,5 milioane de ani în urmă”. El a adăugat: „Au modelat [și au dominat] ecosistemul marin global, rețelele trofice marine globale și evoluția multor tipuri diferite de mamifere marine, prada lor preferată”. „Am primit mesaje de la adulți care îmi spuneau că i-am inspirat să iasă mai mult afară și să exploreze.”

Molly Sampson a împărtășit online vestea despre găsirea ei comori preistorice - și de atunci a strâns numeroase răspunsuri de la oameni din întreaga lume, inclusiv India, Spania, Franța și Germania. „Am primit mesaje de la adulți care îmi spuneau că i-am inspirat să iasă mai mult afară și să exploreze”, a spus Molly Sampson.

Molly Sampson a vânat fosile cu tatăl ei încă de când era mică. Plajele cu stânci din județul Calvert au fost un loc grozav pentru a găsi comori preistorice, a spus familia.

„Nu mă voi opri niciodată!” a spus ea. „I-am spus mamei mele că vreau să colectez fosile și să le studiez când voi crește ca un paleontolog”. Fata a spus că i-a făcut plăcere să-și împărtășească descoperirile cu alții pe site-ul ei și pe contul ei de socializare dedicat descoperirilor ei. „Cred că este foarte grozav că sunt primul om care a ținut vreodată acel dinte de când a fost în gura megalodonului”, a spus Molly Sampson. „Când l-am ridicat, am fost prima persoană care l-a atins și este foarte bine să mă gândesc la asta.”

Pe 25 ianuarie, Molly Sampson a fost întâmpinată la cuvânt de către Camera Delegaților din Maryland. În timp ce legislatorii erau în sesiune, au onorat-o pentru descoperirea ei într-o rezoluție a Camerei de către delegați. Documentul pe care l-a primit spunea parțial: „Casa Delegaților din Maryland îi oferă cele mai sincere felicitări lui Molly Sampson, în semn de recunoaștere pentru descoperirea ta a unui dinte de rechin megalodon preistoric în Golful Chesapeake”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră