Ce spune președintele: "Nenorocitule, chiar o să te ucid!"

06 Iun 2016 | scris de Veronica Micu
Ce spune președintele:

Afirmațiile de mai sus aparțin președintelui ales al statului Filipine, Rodrigo Duterte, și au fost făcute, aseară, în cadrul unui discurs televizat, la Davao.

Duterte a încurajat populația să-l ajute în lupta împotriva crimei organizate. Președintele filipinez i-a îndemnat pe cetățenii care dețin arme să împuște dealerii de droguri care se opun reținerii de către poliție.

"Chemați poliția sau faceți-o chiar voi dacă aveți arme. Aveți întregul meu sprijin. Dacă un dealer de droguri se opune reținerii sau refuză să fie dus la secție și amenință cu arma cetațenii, puteți să-l ucideți! Cine o să-l împuște va primi o medalie!", a spus Duterte, potrivit thejournal.ie.

În vârstă de 71 de ani, Rodrigo Duterte a câștigat alegerile prezidențiale din 9 mai cu o promisiune destul de îndrăzneață: să pună capăt corupției și crimei organizate în primele șase luni de mandat.

"Dacă nu renunță la traficul de droguri, te voi ucde. Nu o lua ca pe o glumă. Nu încerc să te fac să râzi, nenorocitule, chiar o să te ucid!", a avertizat Duterte.

Duterte vrea să reintroducă pedeapsa cu moartea

Președintele ales al Filipinelor a afirmat, în urmă cu două săptămâni, că intenționează să restabilească pedeapsa cu moartea și să dea forțelor de ordine dreptul de "a trage pentru a omorî".

"Voi presa Congresul să restabilească pedeapsa cu moartea prin spânzurare", a declarat Rodrigo Duterte, potrivit AFP.

Duterte, ales pe 9 mai cu un program populist și care și-a înmulțit afirmațiile scandaloase, a mai spus că va da poliției dreptul de "a trage pentru a omorî" în cursul operațiunilor împotriva infractorilor și a celor care se opun cu violență arestărilor.

În vârstă de 71 de ani, Rodrigo Duterte a mai spus că dorește ca pedeapsa cu moartea, abolită în 2006 sub președinta Gloria Arroyo, să fie reintrodusă pentru infracțiuni ca traficul de droguri, violul, crimele și jaful.

Alte stiri din Externe

Ultima oră