Cancel Christmas: Protestatarii americani cer eliminarea scenei nașterii Domnului

17 Dec 2022
Cancel Christmas: Protestatarii americani cer eliminarea scenei nașterii Domnului

Locuitorii dintr-un mic oraș din Maine au ripostat după ce în orașul lor a fost îndepărtat o imagine care prezenta scenă a nașterii Domnului care se afla acolo de zeci de ani, deoarece un grup de atei s-a plâns că este împotriva legii, conform Fox News.

La ședința consiliului orașului, zeci de locuitori furioși au apărat scena ieslei ca parte a istoriei orașului și au cerut repunerea acesteia.

Fundația Freedom From Religion (FFRF) a declarat că orașul a încălcat Primul Amendament prin afișarea scenei biblice de Crăciun pe proprietate publică. Președintele capitolului din Maine, Tom Waddell, a cerut autorităților să pună unul dintre semnele seculare ale grupului care sărbătoreau Solstițiul de iarnă și Bill of Rights lângă naștere sau să scoată ieslele de pe proprietatea publică.

În schimb, primarul a fost forțat să înlăture temporar afișajul la recomandarea avocatului săptămâna trecută din cauza temerilor de litigiu.

O locuitoare în etate care a trăit în oraș toată viața a spus că nu ar trebui să cedeze „anulării culturii” luând nașterea Domnului. Este un „fapt istoric” că Iisus s-a născut, a spus ea consiliului.

Rezidentul Bob Mercer a fost una dintre multele persoane care s-au întrebat de ce au trebuit să se adapteze la cererea grupului, pentru că persoana care a făcut plângerea nu era din Bucksport. „Nu ar trebui să facă parte din comunitate pentru a propune modificări?” întrebă Mercer. El a cerut orașului „să susțină libertatea de exprimare”.

„Primul amendament [protejează] libertatea de religie, nu libertatea de la religie”, a adăugat el.

Mai multe persoane au adus în atenția consiliului cauze ale Curții Supreme în care înalta instanță a fost în favoarea simbolurilor religioase pe proprietatea publică, cum ar fi hotărârea Legiune Americană v. Umanist american din 2019. Unii au cerut reprezentanților orașului să lupte împotriva a ceea ce ei au perceput drept discriminare religioasă.

"Este timpul ca [majoritatea] tăcută să vorbească. Acesta este o drum alunecoasă, când începi să le oferi acestor oameni care nici măcar nu s-au prezentat la întâlnire pur și simplu pentru că nu le place". 

Un alt locuitor de multă vreme a spus că „deschid cutia Pandorei” dacă puneau afișul grupului.

„Acesta este doar începutul”, a adăugat el, înainte de a sugera că grupul de atei nu era interesat să-și exprime punctul de vedere, ci „blocarea părerilor creștine sau a altor opinii religioase”, deoarece orașul nu a primit plângeri cu privire la alte manifestări de sărbători religioase de-a lungul anului. .

Cu toate acestea, președintele FFRF Maine, Tom Waddell, a obiectat la afirmația că organizația sa este anti-creștină în comentarii pentru Fox News Digital.

Alte stiri din Externe

Ultima oră