Canalul american CBS a „înlocuit” răspunsul Kamalei Harris într-un interviu

10 Oct 2024
Canalul american CBS a „înlocuit” răspunsul Kamalei Harris într-un interviu

„Ce altceva au ales să nu difuzeze?” întreabă echipa de campanie a lui Trump, scrie The European Conservative

Columbia Broadcasting Systems CBS, una dintre rețelele „Big Three” din SUA, pare să fi editat un interviu cu candidatul democrat la președinție și actualul vicepreședinte Kamala Harris, înlocuind un răspuns fara înteles caracterizat de critici drept „salată de cuvinte” cu un răspuns mai succint. 

Într-o previzualizare promoțională de duminică a interviului complet, programat să fie difuzată în ziua următoare, reporterul Bill Whitaker o întreabă pe Harris de ce se pare că premierul israelian Netanyahu nu ascultă ceea ce i se spune din SUA, Harris raspunde:

Ei bine, Bill, munca pe care am făcut-o a dus la o serie de mișcări în acea regiune din partea Israelului, care au fost în mare măsură determinate de, sau ca rezultat al multor lucruri, inclusiv susținerea noastră pentru ceea ce trebuie să se întâmple în regiune.

Clipul a fost distribuit și pe X de programul „60 de minute ”, care se autointitulează „cea mai de succes revistă de știri din istoria televiziunii”.

Când întregul interviu a fost difuzat luni, telespectatorii au putut să o vadă pe Harris dând un cu totul alt raspuns la aceeasi întrebare:

Nu ne vom opri din urmărirea a ceea ce este necesar pentru ca Statele Unite să fie clare cu privire la necesitatea ca acest război să se încheie.

În timp ce editarea este obișnuită în interviurile de televiziune, înlocuirea unui răspuns cu unul complet diferit nu este doar neobișnuită, ci și foarte discutabilă. 

Campania fostului președinte Trump a cerut CBS să publice transcrierea needitată a întregului interviu, spunând că poporul american merită. Secretarul național de presă al campaniei, Karoline Leavitt, a acuzat „60 Minutes” că a editat „în mod înșelător” „răspunsul idiot” al lui Harris și a întrebat: „De ce a ales 60 Minutes să nu difuzeze salata cu cuvinte complete a lui Kamala și ce altceva au ales să nu difuzeze? ”

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră