Canada: Șase persoane, români și indieni, au murit încercând sa intre în SUA

01 Apr 2023
Canada: Șase persoane, români și indieni, au murit încercând sa intre în SUA

Cele șase cadavre, inclusiv cel al unui copil sub vârsta de 3 ani, au fost găsite joi într-o mlaștină de lângă granița cu Canada, scrie BFMTV

Șase persoane, inclusiv un copil, din două familii, una româno-canadiană și cealaltă indiană, au fost găsite moarte într-o mlaștină de lângă granița cu Canada, după ce au încercat să intre ilegal în Statele Unite, a anunțat vineri poliția.

Cadavrele lor au fost găsite joi lângă o barcă răsturnată aparținând unui bărbat încă dispărut din comunitatea indigenă Akwesasne, a declarat adjunctul șefului poliției locale, Lee-Ann O'Brien, la o conferință de presă.

Un copil sub 3 ani

„Cele șase persoane par să fie din două familii, una de origine română și cealaltă de naționalitate indiană”, a spus ea, adăugând că copilul care a murit avea sub 3 ani.

„Credem că încercau să intre ilegal în Statele Unite din Canada”, a spus ea, adăugând că au ajuns în Canada în mod legal.

Un al doilea copil din familia românilor, al cărui pașaport canadian a fost găsit pe unul dintre cadavre, nu a fost încă găsit, iar poliția continuă căutările, a spus Lee-Ann O'Brien.

La fața locului s-au deplasat un elicopter și echipe de scafandri de la diverse secții de poliție pentru a ajuta la căutare.

Condițiile au fost foarte proaste, cu ploaie, lapoviță și vânturi puternice, când barca, descrisă ca fiind „foarte mică”, a încercat traversarea, au spus autoritățile.

Cele șase cadavre au fost localizate joi târziu după-amiaza într-o zonă mlăștinoasă din Akwesasne, au adăugat ei.

"De neimaginat"

Teritoriul acestei comunități aborigene este situat lângă malurile râului St. Lawrence, la aproximativ 120 de kilometri sud-vest de Montreal. Se întinde pe Quebec, Ontario și statul New York.

Autoritățile au spus că așteaptă rezultatele autopsiei și testelor toxicologice pentru a stabili cauza morții.

„Este de neimaginat prin ce trec familiile acestor persoane, inclusiv (decesul) unui copil mic”, a declarat prim-ministrul canadian Justin Trudeau vineri dimineață.

Poliția comunitară nativă spune că a observat recent o „creștere a numărului de persoane care traversează Akwesasne pentru a intra în Statele Unite”, cu 48 de treceri de la începutul anului.

Acordul SUA-Canada

Două persoane au murit deja anul acesta încercând să intre ilegal în Statele Unite din Canada.

Cele două țări au ajuns la un acord privind gestionarea problemei tot mai mari a imigrației ilegale de-a lungul graniței lor în timpul vizitei președintelui Joe Biden la Ottawa săptămâna trecută.

Acordul prevede că solicitanții de azil fără acte care trec granița în Canada vor fi returnați, în timp ce Ottawa va accepta mai mulți migranți în schimb.

Acest acord a fost puternic criticat de asociațiile care apără drepturile migranților, care consideră că prezintă mai multe riscuri pentru persoanele care încearcă să treacă ilegal frontiera.

Alte stiri din Externe

Ultima oră