Canada: Organizația de caritate împotriva cancerului își cere scuze de la comunitatea LGBTQ pentru folosirea termenului „col uterin” în loc de "gaura din față"

08 Iun 2024
Canada: Organizația de caritate împotriva cancerului își cere scuze de la comunitatea LGBTQ pentru folosirea termenului „col uterin” în loc de "gaura din față"

Societatea Canadiană de Cancer își cere scuze pentru utilizarea termenului „col uterin” pe o pagină web pentru persoanele transgender și non-binare. „Cuvintele contează” că unii membri ai comunității ar putea prefera să folosească alți termeni, cum ar fi „gaura din față”, scrie Toronto Sun

Pe pagina dedicată screening-urilor pentru cancerul de col uterin pentru membrii comunității LGBTQ+, organizația caritabilă explică într-o declarație de declinare a răspunderii că „recunosc că mulți bărbați trans și persoane non-binare pot avea sentimente amestecate sau se simt distanțate de cuvinte precum „col uterin”.

Organizația de caritate a recunoscut într-o secțiune intitulată „Cuvintele contează” că unii membri ai comunității ar putea prefera să folosească alți termeni, cum ar fi „gaura din față”.

„Recunoaștem limitările cuvintelor pe care le-am folosit și recunoaștem și nevoia de simplitate”, a scris Societatea Canadiană de Cancer. „Un alt motiv pentru care folosim cuvinte precum „colul uterin” este acela de a normaliza realitatea că bărbații pot avea și aceste părți ale corpului.”

Reacția la scuzele organizației a fost rapidă pe rețelele de socializare.

„Dacă nu poți numi părțile corpului pe numele lor reale, chiar nu meriți să ai vreun rol în sănătate și medicină”, a scris pe X Dr. Kim Greene-Liebowitz care are sediul la New York.

„Este patetic, rușinos și lipsit de respect.”

Un altul s-a plâns de resursele financiare folosite de organizațiile caritabile pentru acest tip de conținut.

Alte stiri din Externe

Ultima oră