California, lovită de o adevărată bombă meteo (VIDEO)

19 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
California, lovită de o adevărată bombă meteo (VIDEO)

O furtună foarte puternică, numită "bombogenesis" sau "bomba meteo", a lovit sudul Californiei. Ploi torenţiale, inundaţii şi alunecări de teren au făcut ravagii vineri şi sâmbătă dimineala, provocând moartea a cel puţin 5 persoane, relatează BBC. Meteorolgii spun că este cea mai puternică furtună care loveşte California din ultimul timp.

Ei au avertizat localnicii din nordul statului, inclusiv San Francisco, să se aştepte duminică la noi ploi abundente. Meteorologii descriu furtuna ca "bombogenesis", un puternic ciclon extra-tropical într-o zonă cu presiune scăzută sau "bomba meteo".

 

 

Aproape de Los Angeles, o parte a unei autostrăzi s-a prăbușit din cauza ploii. În zona Sherman Oaks din Los Angeles, un bărbat a fost ucis după ce un copac a tras după el, în cădere, o linie de înaltă tensiune pe mașina în care se afla. O altă persoană a murit într-un vehicul scufundat de o viitură în orașul Victorville.

Alte două persoane au murit în accidente de mașină, în zona San Diego, iar o alta a fost găsită moartă după ce a fost luată de ape în Ventura County.

Ordinele de evacuare date în orașul Duarte  au fost ridicate sâmbătă după-amiază. Nordul statului California a cunoscut deja temerile legate de inundații săptămâna trecută, din cauza barajului Oroville Dam. Atunci, peste 180.000 de locuitori au fost evacuați. Nivelul lacului a continuat însă să scadă, în ciuda furtunii.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră