California avertizează cu privire la întreruperi de curent din cauza caniculei

08 Sep 2022
California avertizează cu privire la întreruperi de curent din cauza caniculei

Operatorul de rețea îi îndeamnă pe clienții de utilități să se pregătească pentru al doilea set de întreruperi în doi ani, scrie Financial Times.

Un val de căldură puternic a împins cererea de electricitate din California la maxime record, determinând guvernatorul statului să prelungească măsurile de urgență până la sfârșitul săptămânii pentru a reduce consumul de energie și a aduce mai multă energie online.

Gavin Newsom a spus că valul de căldură este pe cale să stabilească un record pentru septembrie, punând o presiune asupra rețelei energetice și ridicând amenințarea cu pene de curent.

„Ne îndreptăm spre cea mai rea parte a acestui val de căldură și riscul de întreruperi este real”, a spus el, recomandând locuitorilor să „răcorească” casele devreme, când este mai multă energie disponibilă și să ridice termostatele după ora 16:00 pentru a reduce sarcina în perioada de vârf a serii.

Operatorul de sistem independent din California (Caiso), care coordonează fluxul de energie electrică în cea mai mare parte a statului, a estimat o utilizare a energiei de peste 52.000 de megawați marți după-amiaza târziu, un nou maxim istoric.

Pe măsură ce sistemul a fost supus unei tensiuni intense, operatorul de rețea a plasat statul pe cea mai înaltă setare de alertă, determinând Pacific Gas and Electric, utilitatea din San Francisco, să avertizeze aproximativ 525.000 de clienți să se pregătească pentru potențiale întreruperi de curent.

Caiso a spus că în cele din urmă a evitat o pană de curent. „Economia face diferența”, a spus operatorul într-un tweet.

Avertismentul vine după câteva zile într-un val de căldură care acoperă o mare parte din vestul SUA. Temperaturile au atins peste 43 de grade Celsius în interiorul Californiei marți și au fost doborâte recorduri în multe locații, înainte de a scădea treptat mai târziu în cursul săptămânii, potrivit Serviciului Național de Meteorologie.

În zilele precedente, California a reușit să evite cel de-al doilea set de întreruperi de curent în doi ani prin conservare în timpul serii devreme când utilizarea aerului condiționat crește de obicei și scăderea aprovizionării pe măsură ce apusul soarelui reduce producția din vastul sector de energie solară al statului.

Caiso a spus că clienții ar putea reduce consumul de energie între orele 16:00 și 21:00 prin reglarea termostatelor, stingerea luminilor de care nu au nevoie, evitând utilizarea aparatelor electrocasnice și abținându-se de la încărcarea vehiculelor electrice. Utilități din statele adiacente, cum ar fi NV Energy, deținută de Berkshire Hathaway, din Nevada, au făcut cereri similare.

California este, de asemenea, în fruntea tranziției către un sistem energetic cu emisii reduse de carbon, care se bazează în mare măsură pe electricitate. Statul a adoptat reguli pentru a elimina treptat vânzările de vehicule noi pe benzină până în 2035 luna trecută și a adoptat o lege pentru a prelungi durata de viață a ultimei centrale nucleare din California, Diablo Canyon, de 2.240 MW, ca sursă constantă de energie cu zero carbon.

Căldura extremă a dus ultima dată la întreruperi de curent în stat în august 2020 – prima dată în 20 de ani – după ce rețeaua a fost împinsă la pragul de ceea ce oficialii au numit „eveniment meteorologic de 1 în 30 de ani”.

Ulterior, un raport a atribuit aceste întreruperi de curent unei combinații de schimbări climatice, planificare inadecvată în tranziția statului la energia eoliană și solară intermitentă și probleme de pe piața de comercializare a energiei.

Newsom a spus că, deși statul a întreprins de atunci măsuri pentru a rezolva problemele, inclusiv adăugarea a 4.000 MW de alimentare la rețea și dezvoltarea măsurilor de urgență, criza din acest an a fost exacerbată de condițiile de secetă care limitează disponibilitatea energiei hidroelectrice, precum și de durata valului de căldură actual.

Alte stiri din Externe

Ultima oră