"Călătorie sprâncenată!": oficialii Pentagonului aplaudă înlăturarea lui Tucker Carlson

27 Apr 2023
"Călătorie sprâncenată!": oficialii Pentagonului aplaudă înlăturarea lui Tucker Carlson

Fostul prezentator star de Fox i-a ridiculizat pe liderii Ministerului Apărării din SUA din cauza politicilor lor sub administrația Biden, scrie Politico

De la costumele de zbor de maternitate la politicile de diversitate până la ajutorul Ucrainei, armata a fost un sac de box favorit pentru Tucker Carlson. Acum că a ieșit din emisie, unii oficiali ai Pentagonului îl aplaudă plecarea.

Critica lui Carlson la adresa politicilor de personal din epoca Biden i-au încântat pe mulți dintre membrii de la baza armatei unde există un număr mare de conservatori. Dar la nivelurile superioare ale Departamentului Apărării, vestea de la Fox News despre concedierea lui Carlson luni a fost primită cu încântare și cu bucurie de-a dreptul în unele colțuri.

"Suntem o țară mai bună fără ca el să-și bată joc de armată în fiecare noapte în fața a sute de mii de oameni”, a spus un oficial înalt al Pentagonului, căruia, ca și altor intervievați pentru această poveste, i s-a acordat anonimatul pentru a discuta un subiect sensibil din punct de vedere politic.

„Călătorie sprâncenată!”, a spus un al doilea oficial al Ministerului.

Solicitat să răspundă la știrile că oficialii Penagonului sunt mulțumiți de plecarea lui de la Fox, Carlson a răspuns printr-un mesaj text: „Ha! Sunt sigur." El a refuzat să comenteze în continuare.

Tensiunea dintre fosta gazdă de la Fox și conducerea Pentagonului nu este nouă. Carlson a atras furia oficialilor de top al Pentagonului la începutul administrației Biden pentru atacurile personale asupra unui număr de lideri militari, precum și ridiculizarea eforturilor forțelor armate de a crește diversitatea. O mulțime de lideri conservatori i-au urmat rapid exemplul lui Carlson, dând naștere unei minorități mici, dar vocale, care până în prezent continuă să ironizeze oficialii Pentagonului, spunând că concentrează politicile de personal în detrimentul pregătirii pentru război. Pentagonul spune că doar un mic procent din timpul trupelor este alocat antrenamentelor pentru diversitate.

Cel mai memorabil, remarcile lui Carlson care ironizau femeile din armată în martie 2021 au determinat o mustrare rară din partea purtătorului de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

După ce președintele Joe Biden a anunțat noi eforturi de recrutare și menținere a femeilor în serviciu - inclusiv proiectarea de noi costume de corp, actualizarea cerințelor pentru coafuri și nominalizarea a două generali de sex feminin pentru a deveni comandanți combatanți - la o ceremonie la Casa Albă, Carlson l-a acuzat pe comandantul șef că face o „o bătaie de joc” din trupe.

„Așadar, avem noi coafuri și uniforme de zbor de maternitate. Femeile însărcinate vor lupta în războaiele noastre. Este o batjocură la adresa armatei americane”, a spus el.

Ca răspuns, Kirby a făcut i-a dat un răspuns rar prezentatorului Fox News.

„Ceea ce nu vom face în mod absolut este să luăm sfaturi de personal de la un prezentator de talk-show sau de la armata chineză”, a spus Kirby în timpul unui briefing cu reporterii, adăugând că secretarul Apărării Lloyd Austin „împărtășește repulsia” altora care au criticat remarcile lui Carlson.

Comentariile au oferit un alt moment rar: serviciul de știri intern al Pentagonului a publicat un articol axat în întregime pe remarcile lui Carlson: „ Secretarul de presă îl critica pe prezentatorul care a dezbătut diversitatea în armata americană ”.

Kirby, care este acum purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate de la Casa Albă, a refuzat să comenteze.

Gazda Fox News a vizat în special Forțele Aeriene, numindu-l pe locotenentul general Brad Webb, pe atunci comandantul Comandamentului pentru Educație și Instruire Aeriană, un „imbecil” pentru actualizarea testelor pilot pentru a aborda rasismul sistemic. De asemenea, a luat în derâdere pe generalul-maior Ed Thomas, șeful biroului de recrutare al Forțelor Aeriene, pentru că a susținut că forța de piloți a serviciului trebuie să devină mai diversificată.

Carlson „si-a bătut joc” de presa liberă și „a ales în mod repetat politicile departamentelor și le-a folosit pentru a distruge Ministerul Apărării ca instituție”, a spus primul oficial înalt al Pentagonului.

Un general care s-a ciocnit cu Carlson pe rețelele de socializare în timpul episodului, generalul-major Patrick Donahoe, a avut pensionarea amânată cu câteva luni timp în care Armata a efectuat o anchetă.

În timp ce mai mulți lideri militari au trimis mesaje de susținere a femeilor din serviciile armatei fără să-l numească pe Carlson, Donahoe a postat pe Twitter că Tucker Carlson „nu se poate înșela mai mult”. Acest lucru l-a determinat pe senatorul Ted Cruz să trimită o scrisoare lui Austin în care îl acuză pe Donahoe și alți lideri militari că își exprimă opinii partizane.

Povestea s-a încheiat în ianuarie fără nicio acțiune împotriva lui Donahoe, care a postat pe Twitter la știrile de luni despre ieșirea lui Carlson cu mesajul „Am gânduri”. Donahoe a refuzat să comenteze.

Alte stiri din Externe

Ultima oră