Brazilia: Suporterii lui Bolsonaro invadează Palatul Prezidenţial şi Congresul, ciocniri cu poliţia (video)

08 Ian 2023
Brazilia: Suporterii lui Bolsonaro invadează Palatul Prezidenţial şi Congresul, ciocniri cu poliţia (video)

Sute de susținători ai fostului președinte Jair Bolsonaro iau cu asalt Congresul, Palatul Prezidențial și Curtea Supremă din Brasilia, la o săptămână după inaugurarea lui Lula, scrie Sud-Ouest

Imaginile impresionante, care amintesc de invazia Capitoliului din Statele Unite, arată un adevărat val uman care curge spre Congres. Aceasta reunește în aceeași clădire Camera Deputaților și Senatul. Pe acoperiș, dar și pe toate peluzele alăturate și-au făcut apariția demonstranții, inclusiv pe cea a palatului prezidențial din Planalto. Unii protestatari au reușit să intre în clădirea Congresului, dovadă fiind unele videoclipuri postate pe rețelele de socializare.

Alte videoclipuri arată invazia Curții Supreme Federale, cel mai înalt organ judiciar din țară, situată pe aceeași esplanada cu Congresul.

Jair Bolsonaro, care nu l-a felicitat niciodată pe Lula pentru alegerea sa și a evitat învestirea sa, a părăsit Brazilia cu două zile înainte de încheierea mandatului său și se află în Florida, Statele Unite.

„Această încercare absurdă de a impune voința prin forță nu va prevala”, a avertizat noul ministru al Justiției, Flavo Dino, pe Twitter, adăugând: „Vor fi întăriri”.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră