Blinken va vizita Moldova pentru a arăta sprijinul SUA împotriva „interferenței” Rusiei

24 Mai 2024
Blinken va vizita Moldova pentru a arăta sprijinul SUA împotriva „interferenței” Rusiei

Șeful diplomației americane, Antony Blinken, va vizita Moldova miercuri înainte de a merge la o întâlnire a miniștrilor de externe ai Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) la Praga pentru a se pregăti pentru aniversarea a 75 de ani a Alianței Atlantice la Washington, în iulie, a anunțat Jim O'Brien, responsabil pentru Europa în cadrul Departamentului de Stat, scrie Le Monde.

Moldova, situată între Ucraina și România, acuză în mod regulat Moscova că încearcă să o destabilizeze, mai ales că este oficial candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

Potrivit lui Jim O'Brien, Statele Unite nu se așteaptă la o amenințare militară iminentă în Transnistria, o regiune separatistă pro-rusă a Moldovei. Dar Washingtonul este îngrijorat de „operațiunile de influență a Rusiei în desfășurare” , vizând parțial președintele pro-european Maia Sandu, în prezent candidată la realegere.

Statele Unite speră ca moldovenii să-și poată „exprima opiniile într-un mediu liber și corect, cu cât mai puține interferențe sau dezinformare ”, a adăugat responsabilul pentru Europa din cadrul Departamentului de Stat.

Alte stiri din Externe

Ultima oră