Biroul Agenției France-Presse (AFP) din Fâșia Gaza a fost avariat „grav” joi

03 Noi 2023
Biroul Agenției France-Presse (AFP) din Fâșia Gaza a fost avariat „grav” joi

Biroul Agenției France-Presse (AFP) din Fâșia Gaza a fost grav afectat de o lovitură de joi, a remarcat vineri un angajat al AFP la fața locului, scrie Le Monde.

AFP este singura dintre cele trei mari agenții internaționale de presă care are un „video live”, care transmite imagini în direct în Gaza, care nu a fost întrerupt în ciuda pagubelor.

Potrivit colaboratorului AFP care a reușit să meargă la fața locului, un proiectil exploziv se pare că a pătruns de la est la vest, pe orizontală, în biroul tehnicianului situat la ultimul etaj al clădirii de unsprezece etaje, distrugând peretele vizavi de fereastră și provocând pagube importante în cele două încăperi adiacente. Deflagrația de la explozie a deteriorat ușile altor încăperi de la același nivel și a perforat rezervoarele de apă situate pe acoperiș.

Chestionat de AFP, un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că serviciile sale au „verificat [informațiile] în mai multe ocazii” și că nu a avut loc „nicio lovitură a [armatei israeliane] în clădirea AFP din Gaza.

Niciunul dintre cei opt membri ai personalului AFP sau colaboratori permanenți cu sediul în mod normal în Gaza nu se afla la fața locului în momentul impactului. Toți au fost evacuați în sudul Fâșiei Gaza pe 13 octombrie după ordinul de evacuare dat de armata israeliană civililor care locuiesc în nordul acestui teritoriu, sub controlul mișcării islamiste palestiniene Hamas din 2007.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră