Bild: Ucraina a încercat să-l omoare pe Putin cu o dronă!

27 Apr 2023
Bild: Ucraina a încercat să-l omoare pe Putin cu o dronă!

Duminică, serviciile secrete ucrainene ar fi încercat să-l omoare pe Vladimir Putin cu o dronă explozivă, scrie ziarul german Bild

Potrivit cercetărilor BILD, serviciile secrete ucrainene au încercat duminică să-l omoare pe președintele rus Vladimir Putin cu o dronă kamikaze. Deși tentativa de asasinat a eșuat, tentativa este ținută secretă de autoritățile ruse.

O dronă UJ-22 a decolat în Ucraina duminică după-amiază. Este cea mai modernă dronă ucraineană cu rază medie de acțiune de până la 800 de kilometri. Destinația era un parc industrial nou construit lângă Moscova - la 500 de kilometri de Ucraina!

Activistul ucrainean Yuriy Romanenko, despre care se spune că are legături strânse cu serviciile de informații din Kiev, a declarat într-o scrisoare în care își revendică responsabilitatea: „Săptămâna trecută, ofițerii noștri de informații au primit informații despre călătoria lui Putin în parcul industrial Rudnevo. În consecință, drona noastră kamikaze a decolat, a zburat prin toate apărările antiaeriene ale Federației Ruse și s-a prăbușit nu departe de parcul industrial.”

Mai multe mass-media private ruse au raportat un accident de dronă UJ-22 în apropierea satului Voroskogo, la est de Moscova. Locul accidentului se află la aproximativ 20 de kilometri est de Parcul Industrial Rudnevo.

Înregistrările arată că la bordul dronei se aflau 30 de blocuri explozive C4 cu o greutate totală de 17 kilograme. Încărcăturile explozive de tip M112 sunt folosite de armata SUA și de forțele armate din Canada, printre altele.

Dar Putin chiar dorea să viziteze parcul industrial la momentul asasinatului planificat? 

Corespondentul personal al lui Putin la Kremlin, Pavel Zarubin, a declarat duminică dimineața că președintele plănuiește „să viziteze un parc industrial din Moscova” dar nu a spus când ar trebui să aibă loc exact vizita.

︎ Trecătorii ruși au publicat duminică după-amiază fotografii din parcul industrial Rudnevo, care arătau gazon gri în fața clădirii principale, care fusese și ea stropită cu vopsea verde. Un indiciu al sosirii iminente a președintelui, ai cărui supuși vor să-l păcălească în mod regulat să se gândească la o „Rusie înfloritoare”.

Cu toate acestea, nu este clar dacă șeful statului rus a vrut să viziteze parcul industrial duminică sau doar luni - din motive de securitate, vizitele lui Putin sunt uneori efectuate cu o zi înainte de a fi anunțate.

︎ Prin urmare, Ucraina nu putea fi sigură dacă vizita va avea loc „la începutul săptămânii” duminică sau luni.

Se pare că Putin nu a fost acolo până astăzi. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni: „Președintele rus Vladimir Putin lucrează la Kremlin. Șeful statului nu plănuiește niciun eveniment public major.”

O presupusă tactică de mușamalizare a tentativei de asasinat, pe care activiștii ucraineni o consideră un mare succes.

Alte stiri din Externe

Ultima oră