Biden spune că nu s-a hotărât cu privire la candidatura sa la alegerile din 2024

19 Sep 2022
Biden spune că nu s-a hotărât cu privire la candidatura sa la alegerile din 2024

Ferm față de China, optimist în ceea ce privește Covid, dar misterios în ceea ce privește intențiile sale în 2024... Joe Biden a acordat un rar interviu postului CBS, duminică, 18 septembrie, cu mai puțin de două luni înainte de alegerile de la jumătatea mandatului, scrie FranceInfo.

Pentru prima dată, președintele american face cunoscut că nu a decis ferm dacă intenționează să candideze la președinte în 2024 . "Este aceasta o decizie finală pe care o voi lua pentru mine? Rămâne de văzut ", a spus el, în timp ce a spus că aceasta a fost "intenția" lui deocamdată.

Cel mai în vârstă președinte ales vreodată în Statele Unite, Joe Biden își va aniversa 80 de ani pe 20 noiembrie. El ar avea 82 de ani la începutul unui posibil al doilea mandat și 86 la sfârșit, un subiect care a fost mult timp tabu în tabăra lui. În timpul interviului său, a ținut să răspundă celor care se îndoiesc de capacitatea lui de a guverna: „Uită-te la mine” , a spus el zâmbind.

„Vom aduce inflația sub control”

Cu cincizeci de zile înainte de alegerile periculoase de la jumătatea mandatului, în timpul cărora democrații ar putea pierde controlul asupra Senatului și Camerei Reprezentanților, democratul a vrut să facă o evaluare măgulitoare a acțiunii sale. El a spus că pandemia de Covid-19 s-a  „încheiat” în Statele Unite. „Dacă te uiți în jur, nimeni nu poartă mască și toată lumea arată destul de bine ”, a spus el.

Pe frontul inflației, principalul subiect asupra căruia îl atacă opoziția, Joe Biden a vrut din nou să fie încrezător. „Vom aduce inflația sub control ”, a promis el, eliminând statisticile dezamăgitoare privind prețurile de consum publicate la începutul acestei săptămâni.

Alte stiri din Externe

Ultima oră