Biden spune că mandatul de arestare împotriva lui Putin pentru crime de război este justificat

18 Mar 2023
Biden spune că mandatul de arestare împotriva lui Putin pentru crime de război este justificat

Președintele american Joe Biden a spus că mandatul de arestare emis de Curtea Penală Internațională pentru președintele rus Vladimir Putin "marchează un punct foarte puternic”, scrie CNN

„Cred că este justificat”, a spus Biden vineri pentru CNN

Liderul american a recunoscut că autoritatea curții nu este recunoscută de Rusia sau SUA, „dar cred că reprezintă un punct foarte puternic”, a spus el. 

Putin „a comis în mod clar crime de război”, a adăugat Biden.

Casa Albă a declarat că salută răspunderea pentru autorii crimelor de război, dar nu a acceptat în totalitate mandatul de arestare al ICC când a emis o declarație inițială vineri devreme.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, a refuzat să spună dacă Biden le va spune forțelor de ordine să-l aresteze pe Putin dacă va veni în SUA. Călătoria lui Putin în țară în primul rând este „foarte, foarte puțin probabilă”, a spus Kirby pentru CNN. 

Un purtător de cuvânt al guvernului a spus că Moscova respinge  mandatul de arestare  pentru Putin, Kremlinul adăugând că este „revoltator și inacceptabil.” Lvova-Belova a respins mandatul, declarând că este „grozav” că comunitatea internațională i-a observat munca, potrivit agenției de știri de stat rusă TASS citata de CNN

Alte stiri din Externe

Ultima oră