Biden și Trudeau mână în mână pentru a continua să sprijine Ucraina

25 Mar 2023
Biden și Trudeau mână în mână pentru a continua să sprijine Ucraina

Premierul canadian Justin Trudeau și președintele american Joe Biden au profitat de vizita oficială a acestuia din urmă la Ottawa pentru a-și reafirma sprijinul pentru Ucraina, scrie Le Monde

„După cum bine știți, domnule președinte, Canada va continua să sprijine Ucraina, indiferent de cost”, a declarat Justin Trudeau vineri în fața Parlamentului canadian, alături de invitatul său.

„Împreună, suntem amândoi parteneri pe care Ucraina și lumea se pot baza”, a adăugat el, subliniind în același timp „sprijinul militar semnificativ” al țării sale pentru Ucraina, sub formă de artilerie, muniție, blindaje și tancuri. rudeau a mai amintit că armata canadiană antrenează soldați ucraineni din 2015.

La rândul său, Joe Biden, care a fost aplaudat în repetate rânduri de parlamentarii permanenți în timpul discursului său, în special când a salutat acest angajament al celor două țări de a sprijini Ucraina, l-a vizat pe președintele rus Vladimir Putin.

„Putin a fost convins să spargă NATO. Era sigur de asta. Dar tu stii ce ? Setea lui de cucerire și putere a eșuat până acum. Dragostea poporului ucrainean pentru țara lor va prevala”, a adăugat președintele american.

Alte stiri din Externe

Ultima oră