Biden: „La G20 vom evalua dacă Kievul este dispus să facă compromisuri: Nu i-am dat Ucrainei un cec în alb”

10 Noi 2022
Biden: „La G20 vom evalua dacă Kievul este dispus să facă compromisuri: Nu i-am dat Ucrainei un cec în alb”

Președintele Biden a spus într-o conferință de presă miercuri ca va merge la G20 si va vedea care vor fi urmatoarele decizii în ceea ce priveste razboiul din Ucraina, scrie La Repubblica

Pe frontul războiului din Ucraina „rămîne de văzut” dacă Kievul este „pregătit pentru un compromis cu Rusia” a spus președintele Joe Biden, explicând că, la întâlnirea G20 din Indonezia va exista „oportunitatea de a vedea care vor fi următoarele decizii” deși i „s-a spus că Putin nu va fi acolo” .

"Nu i-am dat Ucrainei un cec în alb. Sunt multe lucruri pe care Ucraina le vrea pe care nu le-am făcut." a declarat de președintele americanBiden a subliniat apoi că orice compromis teritorial e o alegere a Ucrainei.

În ceea ce privește retragerea anunțată a Rusiei din Herson, Biden a spus: „Mi se pare interesant că au așteptat după alegeri să ia decizia”. 

Președintele speră că „acum că alegerile s-au terminat” de la Vladimir Putin „există dorința de a discuta” un schimb de prizonieri pentru a o elibera pe Brittney Griner și Paul Whelan, cei doi cetățeni americani reținuți în Rusia. Întoarcerea lor acasă, a spus președintele, rămâne o prioritate pentru administrație.

Alte stiri din Externe

Ultima oră