Biden "ciugulește" umărul unei fetițe speriate în timpul călătoriei în Finlanda

15 Iul 2023
Biden "ciugulește" umărul unei fetițe speriate în timpul călătoriei în Finlanda

Președintele Biden a părut să "ciugulească" umărul unei fetițe speriate în timpul ceremoniei de plecare din Helsinki, scrie Fox News

Un videoclip al incidentului, care a avut loc în timp ce președintele saluta membrii personalului ambasadei și familiile acestora înainte de a se îmbarca la Air Force One pe Aeroportul Internațional Helsinki-Vantaan, îl arată pe Biden sprijinindu-se de o fetiță și punându-și gura pe umărul ei în timp ce o "ciugulește" ușor.

Fetița – care a părut speriată în timpul experienței – și-a întors capul mai târziu când Biden, care va împlini 81 de ani în noiembrie, a încercat să o ciugulească în cap.

Imaginile de la incident au făcut rapid turul rețelelor de socializare unde mai mulți utilizatori l-au criticat pe președinte pentru comportamentul său ciudat.

„Acesta trebuie să fie cel mai înfiorător moment al lui Biden de până acum cu un copil”, a spus Caleb Hull, un conservator, despre filmare

Tot ce trebuie să facă Biden este să nu facă asta și nu poate”, a adăugat el într-un tweet separat.

Agentul republican Greg Price a glumit că Biden „acum confundă bebelușii cu conurile de înghețată”.

„Biden ar trebui să fie într-un azil de bătrâni, nu să conducă lumea liberă”, a scris si Donald Trump Jr. 

Comportamentul președintelui a venit în momentul în care acesta a încheiat o călătorie de cinci zile în Europa, unde a participat la un summit lituanian pentru a susține sprijinul Ucrainei pe fondul războiului cu Rusia și pentru a demonstra apartenența Finlandei la NATO.

În timpul călătoriei, Biden a comis mai multe gafe, care au inclus confuzia Rusiei și Ucrainei, precum și a liderilor acestora.

În timp ce vorbea miercuri la summitul NATO de la Vilnius, Lituania, Biden s-a referit la președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy drept „Vladmir”, confundându-l aparent pe Zelensky cu președintele rus Vladimir Putin .

Putin și Zelensky dețin fiecare o versiune diferită cu același nume, „Volodymyr” fiind cea mai frecvent utilizată versiune în Ucraina .

La un eveniment ulterior, după summit, Biden a confundat cele două națiuni, referindu-se la Ucraina drept Rusia .

„Rusia ar putea pune capăt acestui război mâine retrăgându-și forțele din Ucraina și recunoscând granițele sale internaționale și încetând atacurile sale – atacurile sale inumane – asupra Rusiei – adică prin Rusia asupra Ucrainei”, a spus Biden, corectându-se.

Alte stiri din Externe

Ultima oră