Biden aprobă mobilizarea rezervelor militare pentru a se desfășura în Europa

14 Iul 2023
Biden aprobă mobilizarea rezervelor militare pentru a se desfășura în Europa

Președintele Joe Biden a emis joi un ordin executiv prin care aprobă mobilizarea unor forțe de rezervă selectate cu până la 3.000 de personal, sporind forțele armate în sprijinul Operațiunii Atlantic Resolve, scrie siteul Apărării americane

Această operațiune va fi desemnată ca o operațiune de urgență, a declarat locotenentul general al armatei Douglas A. Sims II, directorul de operațiuni al Statului Major Comun, în timpul unui briefing de presă. 

„Acest [ordin executiv] reafirmă sprijinul neclintit și angajamentul de a apăra flancul estic al NATO în urma războiului ilegal și neprovocat al Rusiei asupra Ucrainei”, a spus Sims.

Comandamentul European al SUA se pregătește să folosească această nouă autoritate în continuarea angajamentului SUA față de securitatea colectivă a NATO, a declarat purtătorul de cuvânt al Eucom, căpitanul Marinei Bill Speaks, într-un comunicat de presă.

„Determin prin prezenta că este necesară creșterea forțelor armate active ale Statelor Unite pentru desfășurarea eficientă a Operațiunii Atlantic Resolve în și în jurul zonei de responsabilitate a Comandamentului European al Statelor Unite”, a spus președintele Joe Biden.

Operațiunea Atlantic Resolve este numele oficial al operațiunii de sprijinire a războiului din Ucraina ca răspuns la invazia Rusiei în regiunea Donbass. Operațiunea Atlantic Resolve a fost finanțată prin Inițiativa Europeană de Descurajare și are scopul, până acum, de a consolida NATO. SUA au trimis armata în Europa de Est, dar nu le-a cerut americanilor să lupte pentru a apăra Ucraina.

Alte stiri din Externe

Ultima oră