Belgia urmează să șteargă genul în cărţile de identitate

01 Dec 2021 | scris de A.V.
Belgia urmează să șteargă genul în cărţile de identitate

Guvernul belgian urmează să suprime înscrierea genului în cărţile de identitate, pentru a face posibilă înregistrarea persoanelor ”nonbinare”, relatează News.ro, care citează RTBF.

Guvernul federal al lui Alexander de Croo s-a angajat să lupte împotriva ”inegalităţilor de gen”, iar ministerele Justţiei şi Afacerilor Interne au pregătit un proiect de lege în vederea suprimării categoriilor binare bărbat sau femeie, considerate ”neconstituţionale” în Belgia.

”Vrem să punem în aplicare acest lucru rapid”, declară o purtătoare de cuvânt a secretarei de stat însărcinate cu Egalitatea genurilor, egalitatea şanselor şi diversitatea Sarah Schlitz, Jessika Soor.

Dispozițiile unei legi ”transgen” de la 25 iunie 2017 au fost catalogate drept extrem de ”constrângătoare” şi ”discriminatorii” de către Curtea Constituțională belgiană.

În 2019, Curtea a cenzurat parţial această lege, stabilind că nu le permite persoanelor ”nonbinare (persoane care nu se identifică nici bărbaţi şi nici femei) să se înregistreze ca atare”, potrivit cotidianului belgian de limbă olandeză De Standaard.

Sursa foto: Walkerssk / Pixabay

Alte stiri din Externe

Ultima oră