Bebeluș de 4 luni luat pe sus de o tornadă mortală și găsit în viață pe un copac doborât."Ca o scenă de film" (VIDEO)

16 Dec 2023
Bebeluș de 4 luni luat pe sus de o tornadă mortală și găsit în viață pe un copac doborât."Ca o scenă de film" (VIDEO)

În momentul în care sirena tornadei a sunat acum o săptămână, acoperișul casei mobile a lui Sydney Moore din Clarksville, Tennessee, fusese smuls, iar fiul ei în vârstă de 4 luni, Lord, fusese aspirat de tornadă.

"Nu a existat niciun avertisment", a declarat Moore, în vârstă de 22 de ani, care s-a mișcat imediat pentru a-și proteja fiul de 1 an, Princeton, cu corpul ei.

Prietenul lui Moore, Aramis Youngblood, în vârstă de 39 de ani, s-a grăbit să îl protejeze pe Lord, care dormea într-un pătuț măturat de un vârtej de vânt și de moloz sâmbătă seara, când o serie de tornade și furtuni puternice au străbătut statul.

Pereții casei mobile a lui Moore au căzut apoi. Zgomotul vânturilor sfâșietoare a fost punctat de ploi torențiale. Youngblood, care se întindea spre pătuț, a fost, de asemenea, ridicat de la sol și aruncat în aer, și-a amintit Moore.

Moore, legănându-și fiul de un an, a ieșit de sub rămășițele casei mobile zdrobite. "Copiii mei nu plâng niciodată, sunt niște copii atât de cuminți", a spus ea. "Încercam să ne scot de acolo. El nici măcar nu plângea". Youngblood, cu umărul dislocat, a petrecut 10 minute chinuitoare căutând în grămezile de moloz înainte de a-l găsi pe Lord, plângând și înfipt într-un copac căzut la aproximativ 30 de metri de locul în care se afla casa lor, a declarat Moore.

"A fost ca o scenă dintr-un film", a spus Moore. "Îmi amintesc că l-am văzut pe Aramis mergând în ploaia torențială, cu hainele rupte, cu Lord în brațe".

Furtunile din Tennessee, unde cel puțin două tornade s-au abătut sâmbăta trecută, au provocat distrugeri de proporții și au provocat strămutarea a mii de oameni, inclusiv a lui Moore și a familiei sale. Sute de case au fost distruse și cel puțin șase persoane au fost ucise, inclusiv o mamă și copilul ei mic. Părți din Hendersonville și din suburbia Madison din Nashville au fost lovite de o tornadă cu vânturi maxime de 125 mph, potrivit Serviciului Național de Meteorologie.

O singură tornadă s-a deplasat pe o distanță de aproape 43 de mile din zona Clarksville, în comitatul Montgomery, până în comitatul Logan, distrugând case și întreprinderi, smulgând acoperișuri și ferestre, răsturnând mașini și camioane și murdărind drumurile cu copaci doborâți și resturi în ambele comitate. Cu câteva momente înainte ca tornada din Clarksville să atingă pământul, Moore, Youngblood și băieții se relaxau în casa mobilă a acesteia.

"Tocmai am auzit cum vântul a început să se întețească și apoi ceva ne-a pus în modul "luptă sau fugi"", a spus Moore. În momentul în care tornada a trecut prin colțul lor din Clarksville, bunurile lor dispăruseră, iar mașina lor a fost strivită de copacii căzuți, ceea ce a împiedicat, de asemenea, ca echipele de prim ajutor să ajungă la familie. Aceștia au mers pe jos mai mult de un kilometru și jumătate pentru ajutor.

"A mai fost o femeie care m-a ajutat să îl car pe Lord în timp ce încercam să găsim paramedicii", a spus Moore.

Locotenentul Steven Bryant, de la Clarksville Fire Rescue, a fost printre primii care au intervenit în acea zi în zonă. El își amintește că a auzit un grup de oameni strigând și alergând spre agitație. Un ofițer de poliție îl avea pe Lord în brațe. Bryant și ofițerul s-au ghemuit sub un stâlp de electricitate doborât pentru a ajunge unul la celălalt. Copilul avea o lacerație pe față.

O ambulanță se îndrepta spre un drum din apropiere, iar Bryant a pus pe cineva să o semnalizeze. "Adică, ce sincronizare perfectă", a spus el. Când Bryant a ajuns la ambulanță, a spus el, bebelușul se liniștise. "Mi-am dat seama că încă respira, dar era acoperit de noroi și avea lacerații pe partea dreaptă a feței", a spus locotenentul. O pereche de medici a examinat bebelușul în timp ce Bryant a părăsit ambulanța pentru a vorbi cu mama, care se afla cu copilul ei de un an.

"Era vizibil zdruncinată", a spus Bryant despre Moore. Medicii l-au predat mai târziu pe Lord mamei sale. "A fost atât de multă distrugere și este un miracol că oamenii nu au fost răniți mai grav decât au fost", a declarat Bryant, un nativ din Clarksville care locuiește în orașul din nordul Tennessee de 45 de ani.

Moore și-a amintit că medicii i l-au înmânat pe Lord înapoi, spunându-i că este un "copil perfect sănătos". Caitlyn Moore a înființat o pagină GoFundMe pentru a-și ajuta sora și cei doi nepoți. "Nu mă așteptam la niciun ajutor, sincer. Este într-adevăr atât de reconfortant", a declarat Sydney Moore. "Toate bunurile pe care le-am avut vreodată au dispărut".

Caitlyn Moore a scris că este mulțumită că majoritatea membrilor familiei au scăpat cu tăieturi și vânătăi minore. Lord are o tăietură la ureche tratată cu lipici de piele. Familia este temporar cazată la un hotel. "Ni s-a spus că arăta ca și cum ar fi fost pus în copac cu blândețe", a scris Caitlyn Moore. "Ca și cum un înger l-a ghidat în siguranță până în acel loc". Într-un interviu, Caitlyn Moore a spus că este un miracol că Lord este în viață. Printre rămășițele casei mobile a surorii sale, a spus ea, se afla o cutie care conținea cenușa mamei lor, care a murit anul trecut.

"Am găsit cenușa ei complet netulburată, neatinsă", a spus ea. "Totul era încă în cutie. Era perfect". "Cred în îngerii păzitori și în miracole", a spus Caitlyn Moore. "Cred că mama noastră a fost probabil cea care l-a așezat pe nepotul meu Lord în acel copac în siguranță".

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră