Bătălia pe averea familiei Presley: Priscilla Presley contestă validitatea testamentului lăsat de fiica sa

31 Ian 2023
Bătălia pe averea familiei Presley: Priscilla Presley contestă validitatea testamentului lăsat de fiica sa

Priscilla Presley a depus documente legale în care se contestă cine supraveghează moștenirea fiicei sale regretate, Lisa Marie Presley. Depunerea la curtea superioară din Los Angeles, săptămâna trecută, contestă validitatea unui amendament din 2016 la trustul în viață al Lisei Marie, care a eliminat-o pe Priscilla și un fost manager de afaceri ca administratori și i-a înlocuit cu cei doi copii mai mari ai Lisei Marie, Riley Keough și Benjamin Keough. Benjamin a murit în 2020., anunță The Guardian.

Un trust în viață este o formă de planificare a patrimoniului care permite unei persoane să-și controleze bunurile în timp ce este în viață, dar să le distribuie dacă moare. Îndeplinește funcția de testament dacă nu este depus un testament separat, așa cum pare să fie cazul cu Lisa Marie.

Cântăreața și singurul copil al lui Elvis Presley a murit într-un spital din California, la vârsta de 54 de ani, pe 12 ianuarie, după ce paramedicii au răspuns la un apel 911 în care raportau o femeie în stop cardiac. Legistul din județul Los Angeles investighează și nu a precizat încă cauza morții. Ea a fost înmormântată la casa familiei ei, Graceland, pe 22 ianuarie.

Dosarul lui Priscilla spune că există mai multe probleme care pun la îndoială autenticitatea modificării trustului de viață. Dosarul spune că acestea includ o neînștiințare a ei cu privire la schimbare, așa cum este necesar, o ortografie greșită a numelui Priscillei într-un document presupus semnat de fiica ei, o semnătură atipică de la Lisa Marie și lipsa unui martor sau a unui notar. Solicită judecătorului să declare invalidul amendamentului.

Dosarul spune că managerul de afaceri, Barry Siegel, a intenționat să demisioneze, ceea ce, conform condițiilor anterioare ale trustului, i-ar lăsa pe Priscilla, în vârstă de 77 de ani, și pe Riley Keough, în vârstă de 33 de ani, drept co-administratori.

Lisa Marie a lăsat trei copii supraviețuitori. Pe lângă Keough, fiica ei cu primul ei soț, Danny Keough, ea a avut fiice gemene de 14 ani cu al patrulea soț, Michael Lockwood. Lisa Marie a fost declarată divorțată de Lockwood în 2021, dar cei doi încă disputau finanțele în instanța de familie când a murit.

Dosarul lui Priscilla este printre primele dintre cele mai multe manevre legale în jurul moșiei Lisei Marie, singura moștenitoare a lui Elvis.

Cu toate acestea, nu este clar cât valorează acea proprietate. Un proces intentat de Lisa Marie în 2018, în care se pretindea că Siegel a gestionat greșit trustul, a spus că valorează peste 100 de milioane de dolari, dar cea mai mare parte a fost epuizată.

Alte stiri din Externe

Ultima oră