Autobuze cu imigranți au ajuns în fața casei vicepreședintei Kamala Harris în Ajunul Crăciunului

26 Dec 2022
Autobuze cu imigranți au ajuns în fața casei vicepreședintei Kamala Harris în Ajunul Crăciunului

Autobuze cu imigranți au ajuns în weekendul de Crăciun în apropierea reședinței vicepreședintelui Kamala Harris din Washington, pe fondul temperaturilor scăzute, după ce au călătorit de la granița de sud-vest a Texasului, au declarat duminică grupurile de ajutor pentru imigranți, scrie Reuters

Aproximativ 110-130 dintre migranții care solicitau azil în Statele Unite, mulți dintre ei familii cu copii, au fost plasați în autobuze de catre oficialii din Texas, a declarat Tatiana Laborde, directorul general al SAMU First Response, o agenție de ajutorare care lucrează cu orașul Washington. DC

Ea a spus prin telefon că grupurile de ajutor au fost informate despre călătoria lor și au așteptat sosirea lor sâmbătă târziu pentru a le da pături și apoi a îi transporta la o biserică din cartierul Capitol Hill al orașului.

Asistenții guvernatorului Texas, Greg Abbott, nu au fost disponibili pentru a comenta dacă statul său le-a coordonat transportul.

Nu este clar cine este responsabil pentru trimiterea migranților la Observatorul Naval, unde se află reședința vicepreședintelui. 

Cu toate acestea, Casa Albă a dat vina pe guvernatorul Texasului, numind „o cascadorie crudă, periculoasă și rușinoasă”.

„Guvernatorul Abbott a abandonat copiii pe marginea drumului la temperaturi sub zero în Ajunul Crăciunului, fără a se coordona cu autoritățile federale sau locale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Abdullah Hasan, într-un comunicat, scrie CNN

„Așa cum am spus în repetate rânduri, suntem dispuși să lucrăm cu oricine – republican sau democrat deopotrivă – la soluții reale, cum ar fi reforma cuprinzătoare a imigrației și măsurile de securitate la frontieră pe care președintele Biden le-a trimis Congresului în prima sa zi de mandat, dar aceste jocuri politice se realizează. nimic și doar pune vieți în pericol”, a spus Hasan.

Alte stiri din Externe

Ultima oră