Au fost recuperate bijuteriile furate într-unul din cele mai mari jafuri din istorie

17 Dec 2022
Au fost recuperate bijuteriile furate într-unul din cele mai mari jafuri din istorie

Poliția germană a anunțat sâmbătă că a recuperat bijuterii furate dintr-un muzeu în urmă cu trei ani. Cele 31 de articole găsite formează o „parte considerabilă” din prada furată de la Green Volt din Dresda în noiembrie 2019, a declarat poliția, anunță The National.

Acestea includ unul dintre cele mai prețuite obiecte dispărute, o medalie din secolul al XVIII-lea din Ordinul Vulturului Alb din Polonia.

Bunurile furate au fost găsite peste noapte la Berlin, după negocieri cu avocații apărării, a spus poliția. Ei au spus că nu pot dezvălui mai multe până la reluarea procesului suspecților.

Șase membri ai clanului criminal Remmo sunt acuzați că au organizat spargerea. Se presupune că au întrerupt curentul în muzeu înainte de a pătrunde, au spart o vitrină cu un topor și au scăpat într-o mașină pe care apoi au incendiat-o.

Bijuteriile furate au fost în principal din secolul al XVIII-lea și au aparținut leaderilor din Saxonia, Augustus cel Puternic și Augustus al III-lea.

Valoarea lor de asigurare a fost de cel puțin 114 milioane de euro (120,8 milioane de dolari), în timp ce muzeul le-a descris ca fiind neprețuite din punct de vedere istoric și cultural.

Articolele recuperate au fost returnate la Dresda sub paza forțelor speciale și starea lor va fi acum examinată. Barbara Klepsch, ministrul culturii pentru statul Saxonia, a spus că speră că „rana cauzată de efracție poate fi în curând închisă”.

„Demonstrează că și la trei ani de la această spargere îngrozitoare, merită să ne păstrăm speranța și să urmezi orice pistă posibilă”, a spus ea.

O anchetă asupra a patru paznici ai muzeului a fost închisă luna trecută, după ce nu au putut fi stabilite contacte între ei și suspecți.

Poliția a declarat separat că a arestat un olandez suspectat că a înșelat autoritățile pentru a-i oferi 40.000 de euro (42.380 de dolari) pentru a recupera o parte din pradă.

Bărbatul a susținut că poate cumpăra înapoi unele dintre articole, dar a fugit cu banii, s-a presupus.

Alte stiri din Externe

Ultima oră