Armata SUA va concedia soldații care refuză vaccinul Covid

03 Feb 2022 | scris de M.N.
Armata SUA va concedia soldații care refuză vaccinul Covid

La aproape trei luni după Marină (US Navy), armata SUA (US Army) a anunțat miercuri, 2 februarie, că va începe trimiterea la viața civilă a soldaților care refuză vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19.

 

„Soldații nevaccinați reprezintă un risc pentru forțele noastre armate și ne compromit nivelul de pregătire”, a declarat secretarul armatei Christine Wormuth într-un comunicat.

„Vom începe procesul de demitere a soldaților care refuză vaccinarea obligatorie și care nu așteaptă o decizie finală cu privire la o posibilă scutire”, a adăugat ea într-un comunicat de presă. Peste 3.000 de militari ar putea fi astfel re-trimiși la viața civilă, potrivit comunicatului de presă al Armatei, care avea 482.000 de militari în serviciu activ la sfârșitul anului 2021.

 

„Mustrare” scrisă

Începând cu 26 ianuarie, șase ofițeri de rang înalt - inclusiv doi comandanți de batalion - au fost înlăturați din posturile lor pentru că au refuzat să impună vaccinul Covid, iar 3.073 de soldați au primit o „mustrare” scrisă pentru că au refuzat să se vaccineze.

Marina SUA a anunțat la mijlocul lunii octombrie că va trimite la viața civilă marinarii care refuză vaccinul. Aproxmativ 40 de soldați au fost deja demiși, iar marine Corps, care se află sub autoritatea Marinei, a expulzat peste 300. Dintre toate ramurile armatei americane, Marina este cea care a luat cele mai energice măsuri împotriva Covid- 19, din cauza pericolului reprezentat de promiscuitatea la bordul navelor de război, în special a submarinelor.

Potrivit Pentagonului, aproximativ 97% dintre cei aproximativ 1,4 milioane de militari americani aflați în serviciu activ au primit cel puțin o doză.

Sursa: Le Figaro

Alte stiri din Externe

Ultima oră