Armata SUA desființează 24 de mii de posturi pe fondul dificultăților de recrutare

27 Feb 2024
Armata SUA desființează 24 de mii de posturi pe fondul dificultăților de recrutare

5% dintre locurile de muncă reduse din Armată sunt în principal în posturi care sunt deja neocupate, scrie FoxNews

În timp ce armata SUA se luptă cu recrutarea, serviciul își reduce forța cu aproximativ 24.000 de posturi într-o restructurare despre care spune că va ajuta serviciul să lupte în războaiele viitoare.

Potrivit unui document al Armatei publicat marți, cele aproape 5% din locurile de muncă desființate vor afecta în mare parte posturile care au rămas neocupate și nu soldații efectivi.

„Armata nu le cere soldaților actuali să plece. Pe măsură ce armata își construiește puterea din spate în următorii câțiva ani, majoritatea instalațiilor militare vor vedea probabil o creștere a numărului de soldați efectiv staționați acolo”, a spus Armata.

Majoritatea posturilor desființate sunt legate de poziții de contra-insurgență care au crescut în timpul războaielor din Irak și Afganistan dar nu sunt la mare căutare astăzi.

Potrivit documentului, armata „este în prezent semnificativ suprastructurată” și nu există suficienți soldați pentru a umple unitățile existente. Serviciul caută, de asemenea, să se optimizeze pentru operațiuni de luptă pe scară largă sau pe mai multe domenii, o schimbare de la o structură de luptă strânsă și contra-insurgență.

Serviciul este în prezent structurat să aibă până la 494.000 de soldați, dar numărul total de soldați în serviciu este de aproximativ 445.000. Noul plan îi obligă pe liderii armatei să recruteze suficiente trupe până în anul fiscal 2029 pentru a atinge un obiectiv de 470.000 de soldați în serviciu activ.

Liderii militari la audierea Comitetului pentru Servicii Armate a Camerei din decembrie au declarat că o piață a muncii competitivă, eligibilitatea în scădere și închiderea școlilor din cauza COVID-19 le-au afectat, printre altele, capacitatea de a recruta.

Alte stiri din Externe

Ultima oră