Armata SUA consideră improbabilă o victorie ucraineană în 2023

01 Apr 2023
Armata SUA consideră improbabilă o victorie ucraineană în 2023

Potrivit șefului de stat major al SUA, generalul Mark Milley, este puțin probabil ca Ucraina să expulzeze toate forțele ruse de pe teritoriul său în anul 2023, scrie Le Monde

„Nu cred că se poate întâmpla pe termen scurt anul acesta ”, a spus el într-un interviu pentru Defense One .

Președintele ucrainean Volodimir „Zelensky a declarat public în mod repetat că scopul ucrainean este de a alunga toți rușii din Ucraina ocupată de ruși. Și aceasta este o sarcină militară importantă. O sarcină militară foarte, foarte dificilă. Câteva sute de mii de ruși sunt încă în Ucraina ocupată de ruși. Nu spun că este imposibil. Spun doar că este o sarcină foarte dificilă”, a explicat el.

„Dar acesta este scopul lor. Cu siguranță au dreptul, este țara lor. Și responsabilitatea morală le revine ”, a adăugat generalul Milley.

Acesta din urmă a exclus deocamdată posibilitatea trimiterii forțelor ucrainene de rachete americane ATACMS cu rază lungă de acțiune.

„Până acum, a fost luată decizia politică de a nu face acest lucru. Și nu aș specula niciodată pe viitor, dar din punct de vedere militar avem relativ puține ATACMS și trebuie să ne asigurăm că ne menținem propriile stocuri de muniție”, a justificat el .

Alte stiri din Externe

Ultima oră